Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Maskirani i naoružani razbojnici opljačkali kladionicu

14.05.2012. 22:00
Maskirani i naoružani razbojnici opljačkali kladionicu


Čuvar (51) na parkiralištu u trajektnom pristaništu Preko suprotstavio se maskiranom razbojniku koji mu je pod okriljem noći uz prijetnju nožem pokušao odnijeti novac. Policija traga za njim i tri pljačkaša odgovorna za pljačke u posljednja četiri dana


Nepoznati maskirani razbojnik uz prijetnju nožem pokušao je u srijedu oko 4.30 sati opljačkati 51-godišnjeg muškarca u trajektnom pristaništu Preko. Riječ je o čuvaru na tamošnjem parkiralištu koji se usprkos opasnosti suprotstavio razbojniku i odbio mu dati novac nakon čega je ovaj dao petama vjetra i nestao u nepoznatom smjeru.
– Protiv nepoznatog počinitelja podnesena je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu – rekli su u PU zadarskoj kojoj je ovaj pokušaj razbojstva uz još tri razbojstva četvrti neriješeni slučaj u svega četiri dana.
Naime, nakon prošlogodišnje eskalacije razbojstava i tromjesečnog “zatišja” razbojnici su ponovno krenuli u akciju, a ne biraju niti način, niti sredstvo.
A koliko su drski, ili možda čak i očajni, svjedoči prekjučerašnji primjer kada je maskirani razbojnik u sred bijela dana upao u kladionicu u centru grada.
Naoružan metalnom palicom kojom je oko 14.30 sati zaprijetio 27-godišnjoj zaposlenici Super sporta u Ulici Mihe Klaića razbojnik je odnio nekoliko tisuća kuna i pobjegao. Iako je riječ o strogoj i vrlo frekventnoj lokaciji, nitko od brojnih prolaznika nije primjetio ništa neobično niti naslutio što se na svega par metara od njih odigralo.
Dva dana ranije slično iskustvo imala je trgovkinja u kiosku “Tisak” koju je usred bijela dana, oko 13.40 sati, opljačkao maskirani razbojnik naoružan teleskopskom palicom. U strahu za svoj život, 43-godišnja mu je žena izručila sadržaj blagajne čime je razbojnik poduzeće Tisak oštetio za nekoliko tisuća kuna. U četvrtak poslijepodne bliske susrete s naoružanim i maskiranim razbojnikom imala je i 40-godišnja zaposlenica u trgovini za otkup zlata na Relji, u Zrinsko-frankopanskoj ulici. Njoj je, naime, u poslovnicu upao maskirani razbojnik prijeteći joj pištoljem. U strahu za svoj život žena mu je izručila sadržaj blagajne koji je iznosio oko tri tisuće kuna, nakon čega je razbojnik s plijenom pobjegao u nepoznatom smjeru. Zadarska policija koja je proteklu godinu završila s 51 razbojstvom, od čega ih je oko 60 posto razriješenih, Državnom odvjetništvu je podnijela prijave protiv nepoznatih razbojnika, no intenzivno tragaju za njima te izuzimaju sve moguće dokaze koji bi ih na koncu doveli do krivaca.