Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Nedopustivo je tako završiti sezonu

14.05.2012. 22:00
Nedopustivo je tako završiti sezonu


Čini se da su igrači Zadra u glavama već bili na odmoru i prije ove utakmice, a to se nikako nije smjelo dogoditi – kazao je Jurić


Trebala je to biti tek formalna utakmica, posljednja u sezoni 20011/12. Zadar je već od ranije osigurao ostanak u prvoligaškom društvu, dapače, nisu mogli niže od 10. mjesta na ljestvici. I onda umjesto da jednom dobrom partijom zaključe vrlo dobro proljeće Zadrani su se izbramirali u Gradskom vrtu dopustivši Osječanima da im čak pet puta zatresu mrežu. Složit će se mnogi, nije im to trebalo.
– Nedopustivo je na taj način završiti sezonu. Takve stari se nikako ne bi smjele događati profesionalcima – kazivao je jučer ujutro Zvonimir Jurić, pomoćni trener Zadra koji je u izostanku trenera Dalibora Zebića (problemi s leđima) s klupe vodio momčad Zadra u Osijeku.
– Ovo je loš zaključak sezone. Rekao bih čak vrlo dobre sezone, a posebno proljetnog dijela u kojem smo osvojili veliki broj bodova i posljednjih nekoliko kola dočekali mirni što se tiče ostanka u prvoligaškom društvu. Čini se da su igrači Zadra u glavama već bili na odmoru i prije ove utakmice, a to se nikako nije smjelo dogoditi.
Možda je i dugačko putovanje na dan utakmice “kumovalo” katastrofalnom izdanju Zadra u Gradskom vrtu.
– Vjerojatno je utjecalo i to putovanje od sedam sati prema Osijeku. Barem što se tiče svježine koja nam je evidentno nedostajala, posebno u sredini terena. Međutim, smatram da to nije i ne smije biti razlog ovako loše naše igre u Osijeku. Igrači su olako ušli u ovu utakmicu svjesni da smo sve brige oko ostanka riješili i onda se dogode ovakve stvari. A upravo je trebalo biti suprotno, rasterećeni rezultatskog imperativa imali su priliku pokazati koliko stvarno vrijede i dokazati svoje vrijednosti. Šteta.
Kada primiš gol u 3., a nakon toga u 11. minuti, onda se često dogodi ovakav loš scenarij.
– Svih pet pogodaka primili smo nakon naših pogrešaka, u svim slučajevima lopta je bila u našem posjedu, a nakon toga ili krivo dodana ili oduzeta nakon čega je Osijek poentirao. Uz to kada smo u drugom poluvremenu krenuli po neki pogodak dogodilo se veliko nevrijeme, a mi smo bili na pogrešnoj strani terena, kontra velikog vjetra koji se digao. Što dodati, baš ništa u ovoj utakmici nije bilo na našoj strani. Moramo se trgnuti jer pred nama je finale Županijskog nogometnog kupa i ne smijemo dozvoliti novu blamažu – kazao je na kraju kraćeg razgovora Jurić.