Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Raštane ili Zlatna luka na Zadar

14.05.2012. 22:00
Raštane ili Zlatna luka na Zadar


Lokalni nogometni klubovi stigli su do završnice Kupa za područje Zadarske županije. Danas je u Biogradu na Moru na rasporedu “mali finale” u kojem se sastaju trećeligaš Raštane i četvrtoligaš Zlatna luka. Utakmica na igralištu Kazimir i Silvestar trećeligaša Primorca, započinje u 17.30 sati. Bolji iz ovog susreta igra županijski finale protiv prvoligaša Zadra.
Ovo je zapravo repriza prošlogodišnjeg “malog finala” odigranog na zadarskim Stanovima. Usprkos velikom otporu Sukošanaca uspješniji su bili Raštančani koji su s uvjerljivim rezultatom 4:0 otišli na finalni megdan zadarskom prvoligašu.
– Raštane je već niz godina jedna od najuspješnijih ako ne i najbolja amaterska momčad Dalmacije. Štoviše, vodi ih nogometni strateg Leopold Leo Burčul, koji je prije mjesec dana po ocjenama eminentnih stručnjaka službeno proglašen najboljim nogometnim trenerom za 2011. godinu u Dalmaciji – govori Klaudio Pavić, predsjednik NŠK Zlatna luka.
Raštane će pokušati iznenaditi novi trener na klupi Zlatne luke, Ante Pavić koji je nakon ostavke Luzarka Novakovića već protekle nedjelje u Poličniku na utakmici s Dragovoljcem vodio sukošanskog četvrtoligaša.
– Usprkos ozljedama šest, sedam značajnih igrača, u nedjelju zasigurno najboljeg desnog bočnog među četvrtoligašima Davora Smolića Dakija, ali i umoru zbog već šeste utakmice u posljednjih 16 dana, u fer i korektnom nadmetanju želimo se zapravo nadigravati. Siguran sam da će moji igrači ostaviti srce na terenu, lopta je okrugla i sve je moguće, bodri Pavić i igrače i navijače koji će danas kasno poslijepodne zasigurno u velikom broju pohoditi biogradski stadion.