Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Zadru Inter kroji sudbinu

Autor: Drago Bajković

14.05.2013. 22:00
Zadru Inter kroji sudbinu

Foto: Zvonko KUCELIN



Nije dobro. Ali nije niti katastrofično. Činjenica je da je Zadar propustio veliku šansu – na svom travnjaku pobijediti Slaven Belupo i zadržati dva boda prednosti pred najbližim konkurentima u borbi za prvoligaški ostanak.
Međutim, i da je Zadar pobijedio »farmaceute« pitanje ostanka u elitnom razredu hrvatskog nogometa ne bi bilo riješeno. Ovako, Inter je pobjedom u Gradskom vrtu preskočio Zadrane na ljestvici i sada Milinova momčad više ne ovisi samo o sebi. I Zaprešićani i Zadrani imaju po 32 boda, ali Inter je u prednosti s obzirom na međusobni skor. Drugim riječima, ako bi Zaprešićani slavili u sljedeća dva kola Zadar i u slučaju dvostruke pobjede više ne bi imao šansi uhvatiti 9. mjesto. Osim, ako bi Osijek dvaput kiksao, onda bi oni mogli dospjeti na 10. mjesto.
Za Zadrane nije nevažno kako se raspliće priča i na vrhu ljestvice. Dinamo je već odavno proslavio naslov prvaka Hrvatske, a u 31. kolu je na Maksimiru porazio Split rezultatom 2:0. Momčad iz Parka mladeži i dalje drži 3. mjesto na ljestvici i jedan je od kandidata za igranje u Europi. Jedan od četiri. Jedan od kandidata za igranje u Europi je i Rijeka koja je »stradala« u Puli.  Ta borba za Europu vrlo je važna jer Zadar do kraja igra s dva kandidata iz te utrke, najprije s Rijekom na Kantridi, pa sa Splitom na Stanovima.
Rijeka se bori za izlazak u Europu, dok Zadrani u toj utakmici moraju tražiti bodove spasa. Ako Zadar pobijedi, a Split “riješi” Istru, onda u posljednjem kolu SPlićani protiv Zadra ne bi imali nikakav imperativ, jer bi bili sigurno ispred Rijeke.