Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Do pobjede s novim ljudima i projektima

14.05.2017. 22:00
Do pobjede s novim ljudima i projektima


HDZ Zadarske županije i njihovi koalicijski partneri svoju predizbornu kampanju nastavili su u OŠ Braće Radić Pridraga, gdje su predstavljeni kandidati za općinska vijeća i načelnike Novigrada, Posedarja i Ražanca – Joso Klapan, Ivica Zurak i Tomislav Ivanac, te kandidat za župana Božidara Longina i njegovi zamjenici, Šime Mršić i Šime Vicković.
– Naš program koji sam prezentirao nisu prazne riječi, već ozbiljni program na kojem ćemo ustrajati. Mi znamo gdje smo sada i gdje trebamo biti u naredne četiri godine. Imamo ljude koji znaju, ljudi koje hoće i ljude koji vole Pridragu, Novigrad, Posedarje, Ražanac, Ljubač, koji vole Zadar, koji vole cijelu Zadarsku županiju, istaknuo je Božidar Longin.
HDZ će s novim ljudima, snagom i projektima, kaže, napraviti prevagu na izborima i dobiti ih u svoju korist.
– Bitna je politička stabilnost, moramo imati vertikalu od Vlade, Zadarske županije, do Zadra, gradova i svih općina. Moramo imati i kontinuitet, jer gdje nismo na vlasti ta općina nije napredovala. Jedini napredak je jedino i isključivo gdje vlada HDZ-a sa svojim partnerima, to je dobitna kombinacija. Dakako, potrebno je zajedništvo i kad smo zajedno ne može nas nitko dobiti, poručio je Božidar Longin.
Na kraju predizbornog skupa na kojem su za veseli štimung bili zaduženi Šime Ivčić i Tomislav Bubić, nazočnima se obratio i Božidar Kalmeta, predsjednik županijskog HDZ-a.
– SDP je imao dvije prilike i nije ih iskoristio. Zadnja je bila Vlada Zorana Milanovića kad su svi projekti u našoj županiji prekinuti a novi nisu započeti. Tadašnja visokorangirana pomoćnica ministra Sabina Glasovac ništa nije napravila za Zadar i sad hoće biti gradonačelnica, čemu, zašto, na osnovu čega?, zapitao se Kalmeta.
Pritom se osvrnuo na drugu koaliciju, Akcija mladih-Most.
– Imao sam posla s Akcijom mladih koja nije ni mlada ni akcija, ali zato promoviraju političko nasilje koje je bilo u zadarskoj Gradskoj vijećnici, nestabilnost i destrukciju. A glas za Most je glas za nekoliko političara iz Metkovića koji bi htjeli upravljati ovom županijom, gradom i našim gradovima i općinama. Svaka njima čast, nemamo ništa protiv njih, ali mi smo, dragi prijatelji, bolji od vas, sposobniji i napravili smo puno i nama ne treba uvozna pamet, zaključio je Božidar Kalmeta.