Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Nova predsjednica Marija Peša

Autor: Branko Božić

14.06.2010. 22:00
Nova predsjednica Marija Peša


HDZ je itekako prepoznatljiva stranka s dugogodišnjim povjerenjem velikog broja birača na našem području. Mi mladi dat ćemo sve od sebe da se takav trend i nadalje nastavi, istaknula je predsjednica Marija Peša
U multimedijalnoj dvorani obnovljene i restaurirane ninske Barokne kuće održana je obnoviteljska i ujedno Izborna skupština mladeži Hrvatske demokratske zajednice grada Nina.
Skupštinom je do izbora rukovodećih tijela predsjedala zamjenica predsjednika Gradske organizacije HDZ-a Nin i ninska dogradonačelnica Dalija Pavlović, a u njezinom su radu pored mladih članova ove stranke iz Nina i njegovih pet prigradskih mjesta Zatona, Ninskih Stanova, Žerave, Poljica Briga i Grba, također, aktivno sudjelovali predsjednik ninskog HDZ-a i ujedno predsjednik GV-a Davor Ćurjurić te predsjednik županijskog Odbora mladeži HDZ-a Jurica Žilić.
Voljom većine nazočnih izaslanika u Gradski odbor su izabrani Luka Jakovčević, Ante Lipotica, Ive Peroš, Goran Utković, Iva Veršić i Marin Vidaić, dok su članovima Nadzornog odbora postali Hrvoje Pijaca, Ivan Bušljeta i Martina Veršić. U Županijsku izbornu skupštinu imenovani su Luka Jakovčević, Ante Lipotica, Ive Peroš, Goran Utković, Iva Veršić, Marin Vidaić, Denis Dražić, Ivan Bušljeta, Ivan Peša, Nina Proroković, Petar Glavan i Hrvoje Pijaca. Za predsjednicu mladeži HDZ-a grada Nina jednoglasno je izabrana Marija Peša iz Zatona.
Zahvaljujući na izboru, predsjednica Peša je uz ostalo istaknula kako će njoj i njezinim mladim kolegama glavni i osnovni cilj biti daljnje unapređenje života mladih u gradu Ninu i njegovim prigradskim mjestima.
– HDZ je itekako prepoznatljiva stranka s dugogodišnjim povjerenjem velikog broja birača na našem području. Mi mladi dat ćemo sve od sebe da se takav trend i nadalje nastavi, istaknula je predsjednica Marija Peša.
U ime odsutnog gradonačelnika Emila Ćurka novoutemeljenom vodstvu mladeži HDZ-a Nin čestitali su na izboru Davor Ćurjurić i Dalija Pavlović, dok je to isto u ime Županijskog odbora mladeži HDZ-a učinio Jurica Žilić. On je još istaknuo kako trenutačno 17 ogranaka mladih HDZ-a djeluje u gradovima i općinama Zadarske županije s preko 2.500 članova.
– U svakom trenutku možete računati na našu nesebičnu pomoć. Naša trajna obaveza je bila i ostala promovirati grad Nin jer ovdje je, kao što nam je svima poznato, prvi put priznata država Hrvatska. To je za svakog istinskog hrvatskog rodoljuba, a posebno za mladež HDZ-a, bila i ostala trajna i neugasla svetinja, rekao je Žilić.