Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Ukradena dva bicikla

14.06.2011. 22:00
Ukradena dva bicikla


Tijekom vikenda u mjestu Buković, nepoznati je  razbojnik provalio u skladište u kamenolomu Torine-zapad, odakle je ukrao više rola folije vrijedne oko tri tisuće kuna.
U razdoblju od početka travnja do sredine lipnja ove godine,  provaljeno je u obiteljsku kuću u vlasništvu 87-godišnjaka, koja se  nalazi u mjestu Biljane, a  ukradene su sanitarije. Materijalna šteta  bit će naknadno utvrđena, a protiv nepoznatog slijedi kaznena  prijava.
Bicikl vrijedan oko tisuću i pol kuna čiji je vlasnik Nizozemac  koji se trenutačno odmora u Sukošanu, ukraden je u ponedjeljak u  prijepodnevnim satima.
A, u ponedjeljak nešto iza ponoći, na Obali kralja Tomislava u  Zadru, ukraden je još jedan bicikl marke Giant u vlasništvu  18-godišnjaka, vrijedan oko sedam tisuća kuna.
Pijan vozio na Jadranskoj cesti
Proteklog petka subote i nedjelje, zadarski su policajci  tijekom provođenja akcije Vikend kontrolirali 663 vozača, a  poduzeli su 238 tzv. represivnih mjera.
Alkotestirana su 183 vozača, od kojih je 29 bilo pod utjecajem  alkohola.
U subotu oko 11 sati, na Jadranskoj cesti u Zadru, tako je  uhvaćen 24-godišnjak koji je vozio auto zadarskih registracija, pod  utjecajem alkohola od 2,40 promila, što je najveća koncentracija  alkohola tijekom provođenja akcije Vikend. Vozač je zadržan u  prostorijama policije do otriježnjenja, a protiv njega je podnesen  optužni prijedlog iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
U prebrzoj je vožnji uhvaćeno 68 vozača, a iz prometa je  isključeno 28 vozača i 11 vozila. Proteklog se vikenda dogodilo 25  prometnih nesreća, u kojima je jedna osoba nažalost poginula, tri  su osobe teže, a 11 ih je lakše ozlijeđeno.