Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

U slavu omiljenog sveca ražanačkog puka

Autor: Branko Božić

14.06.2013. 22:00
U slavu omiljenog sveca ražanačkog puka


Brojni vjernici iz Ražanca i hodočasnici iz okolnih mjesta proslavili su Blagdan sv. Ante Padovanskog. Homiliju je održao dekan ražanačkog dekanata i nadžupnik don. Damir Juričin. Iako ražanački puk svetkuje Gospu od Ružarija, sv. Ante posebno im je omiljen, njegov kip krasi župno svetište, a obnovljena je njemu posvećena kapelica srušena 1953. godine.
U okviru liturgijskog slavlja upriličena je procesija kroz mjesto za čijeg su trajanja mladi Ražančani Davor Matak, Josip Žagar, Robert Teklić i Zvonimir Kožul na čelu ophoda nosili kip sv. Ante. Blagdansko slavlje nastavljeno je potom uz okupljeno mnoštvo domaćeg puka i pridošlih hodočasnika na Trgu sv. Ante ispred općinske knjižnice Jurja Barakovića u centru Ražanca, programom koji je osmislila domaća molitvena zajednica »Hrvatski ljiljani sv. Ante« pod vodstvom časne sestre Ljiljane Marić.
Blagoslov okupljenima uz kratku molitvu udijelio je don Damir Juričin, a blagdan je mještanima čestitao i novoustoličeni ražanački načelnik Nikola Miletić Nikuda.