Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Ante Delaš napustio KK Zadar

14.06.2016. 22:00
Ante Delaš napustio KK Zadar


Delaš se već odlučio za novu destinaciju, ali još uvijek ne može govoriti o kojem je klubu riječ. Zadarske navijače možemo umiriti tek činjenicom da se radi o inozemnom klubu


Antu Delaša sljedeće sezone nećemo gledati u dresu Košarkaškog kluba Zadar. Iako je u njegovu ugovoru, potpisanom prošle godine, postojala opcija produljenja na još jednu sezonu, prošli tjedan je i službeno došlo do raskida. Iz Kluba, zanimljivo, o tome još nije stigla nikakva obavijest, ali vijest nam je potvrdio sam igrač, koji se trenutačno nalazi na pripremama hrvatske košarkaške reprezentacije u Svetom Martinu. Delaš se već odlučio za novu destinaciju, ali još uvijek ne može govoriti o kojem je klubu riječ. Zadarske navijače možemo umiriti tek činjenicom da se radi o inozemnom klubu.
Inače, sveti Ante, kako mu tepaju navijači, na Višnjiku je proveo ukupno tri sezone. Prvo je tu bio između 2011. i i 2013., a onda se, nakon dvije godine provedene u Cedeviti, prošle sezone vratio i bio najkorisniji igrač momčadi, za što je nagrađen i trofejom Zadarskog lista “Frane Vukić”. Za Zadar je ukupno odigrao 123 utakmice, postigavši 1266 poena, a posebno će se pamtiti impresivan niz njegovih koševa za pobjedu u posljednjim sekundama.
Zadar je, pak, ovime nastavio lošu tradiciju odlazaka ponajboljih igrača na kraju sezone, te će i ovog ljeta morati u rekonstrukciju momčadi. Trenutačno još nije poznato ni tko će biti trener, s obzirom da je Anti Nazoru ugovor istekao, a prva prinova, koja je potpisala bez Nazorovog znanja, što može biti indikativno, je centar Kristijan Krajina iz Šibenika.