Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Iliriji dodijeljen certifikat halal kvalitete

14.06.2017. 22:00
Iliriji dodijeljen certifikat halal kvalitete


Iliriji d.d., turističkoj kompaniji iz Biograda na Moru, dodijeljen je certifikat halal kvalitete za implementaciju norme halal sustava upravljanja kvalitetom u dijelu pripremanja i pružanja usluge hrane i pića i smještaja za hotel Adriatic, restoran Marina Kornati, event brod Nada, ploveći kongresni centar veličine 35 metara i kapaciteta 180 osoba s cjelovitim restoranom, kuhinjom i barom, te Ražnjevića dvore AD 1307., prvi difuzni hotel u Republici Hrvatskoj.
Goranu Ražnjeviću, predsjedniku Uprave Ilirije d.d., halal certifikat uručio je Aldin Dugonjić, rukovoditelj Centra za certificiranje halal kvalitete Islamske zajednice u Hrvatskoj. Ražnjević je istaknuo da implementacija standarda halal kvalitete predstavlja dugoročnu strategiju i politiku Ilirije i njenu opredjeljenost prema kontinuiranom unaprjeđenju kvalitete u dijelu cjelokupne usluge kompanije na razini svih njenih sektora, čemu u prilog govori i današnji događaj, jer dostizanje visokih standarda halal kvalitete, dokaz je Ilirijine spremnosti i opredjeljenosti ka izvrsnosti usluge i prilagodbe zahtjevima turističkog tržišta koji Hrvatsku u sve većem broju prepoznaju kao atraktivnu turističku destinaciju.
– Predstavlja nam zadovoljstvo da danas dodjeljujemo halal certifikat za prvi hotel u srednjoj Dalmaciji, čime se dodatno obogaćuje turistička ponuda ovoga kraja. Prepoznatljivost Hrvatske na halal tržištu svakim danom je sve veća i zasigurno daljnjim povećanjem infrastrukture otvaraju se mogućnosti još boljeg pozicioniranja na tržištu. U Hrvatskoj se halal certifikatom zasad može pohvaliti tridesetak ugostiteljsko-hotelskih objekata i šest putničkih agencija, a Ilirija d.d. je upravo jedan od njih, izjavio je gospodin Dugonjić, rukovoditelj Centra za certificiranje halal kvalitete.
Implementacijom norme halal sustava upravljanja kvalitetom koja se provodila istovremeno u četiri objekta unutar kompanije, koji su različiti po karakteru ponude i usluge, podrazumijevalo je i istovremeno i edukaciju naših zaposlenika, prilagodbu procesa pripreme i pružanja hrane i pića sukladno halal standardima, kao i povezivanje sa certificirani dobavljačima stoga dodjela certifikata, kao i kontinuirana opredjeljenost unaprjeđenju kvalitete naših usluge i proizvoda, dokaz je naše spremnosti prilagodbi specifičnih željama, zahtjevima i standardima gostiju.