Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

3 C°

Tradicionalna zabava okupila brojne mještane Malog Lukorana, iseljenike i goste

14.06.2017. 22:00
Tradicionalna zabava okupila brojne mještane Malog Lukorana, iseljenike i goste


Nekoliko stotina gostiju iz Preka, Sutomišćice, Lukorana, Ugljana, Poljane, Kali i Zadra zabavljalo se do ranih jutarnjih sati na fešti Sv. Ante u Malom Lukoranu.
Prva ljetna fešta na Ugljanu, organizirana ove godine 27. put, privukla je na rodni otok i mnoge iseljenike iz Australije, SAD-a, Njemačke, Švicarske, koji su godišnji odmor isplanirali za početak lipnja kako bi nebeskog zaštitnika Općine Preko proslavili u krugu rođaka i prijatelja. Slavlje je počelo u 18 sati misom ispred kapelice Sv. Ante Padovanskog pokraj ljetnikovca obitelji De Ponte, a nastavilo se druženjem u Parku Petra Preradovića i na rivi, uz meso, ribu i školjke s roštilja i kolače koje su pripremile lukoranske žene. 
– Mi jesmo najmanje mjesto na otoku, ali nadaleko smo poznati po fešti Sv. Ante i tko god može, rado se odazove jer je to prilika za dobru zabavu, druženje i susret sa starim prijateljima. Ove godine imali smo i vrhunske glazbenike, tamburaški sastav Čilaš iz Vukovara, kojima se još jednom zahvaljujemo na dolasku i neumornom sviranju dvije večeri zaredom, komentirao je jedan od organizatora i potpredsjednik NŠK sv. Mihovil Damir Korenov iz Malog Lukorana, kojemu u pripremi fešte pomažu Marino i Silvijo Sandalić, Edi Čerimagić, Ivica Luković, Zdenko Korenov, Toni Martinov i Denis Telac.
Glavni pokrovitelji fešte sv. Ante su Općina Preko i TZO Preko, organizatori NŠK sv. Mihovil Ugljan – Pašman te volonteri, mještani Malog Lukorana, a financijski su pomogli obitelj Miloš iz Preka, Milivoj Mišlov iz Kali i jedna mesnica iz Kali.