Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Izvanredno čišćenje Kolovara

Autor: Katina Vrsaljko

14.07.2010. 22:00
Izvanredno čišćenje Kolovara


Tri slučaja uboda djece na odbačenu narkomansku iglu na plažama zadarskog područja koja su se dogodila u samo deset dana, potaknula su Udrugu za suzbijanje zlouporabe droga i pomoć roditeljima ovisnika “Nada” te Udrugu apstinenata za pomoć pri resocijalizaciji “Porat” da ponovno organiziraju akciju čišćenja infektivnog otpada.
Iako tu akciju provode desetak puta godišnje, a proveli su je i neposredno prije turističke sezone, zbog ove izvanredne situacije, za ponedjeljak su najavili novu akciju.
– Krajem svibnja smo već počistili plažu Kolovare, no sad ćemo morati opet. Izbjegavamo to raditi kada je puna plaža jer nas nije lijepo vidjeti kako sa štapovima pročešljavamo pijesak, dok na rukama imamo zaštitne rukavice, a odbačene narkomanske igle bacamo u kantu za infektivni otpad. Tako ćemo i u ponedjeljak čistiti ranije ujutro, prije nego što se Kolovare počnu puniti kupačima, rekla je Ivanka Ledenko, predsjednica Udruge “Nada”.
Osim Kolovara, članovi udruga Porat i Nada već godinama čiste punktove na kojima se najčešće skupljaju ovisnici, koji za sobom ostavljaju opasni otpad.