Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Doktor prejak za pacijente

14.07.2011. 22:00
Doktor prejak za pacijente


Dominacija Dr. Časla će se nastaviti i treću godinu za redom. To je sigurno. Zadarski Donat želi doigravanje. S potpuno novom postavom to neće biti lako izvesti


Doveli su olimpijskog pobjednika iz Atene  Ryue Seung Mina, dva mlada igrača, Luku Fučeca i  Tomislava Kolareka, bivšeg  člana Donata te zadržali dva  Kineza Tan Ruiwua i Zeng  Jia. S takvim rosterom jasno  je da će momčad zagrebačkog Dr. Časla i dalje biti  prvi favorit stolnoteniskog  prvenstva. Zapravo, ovakav  sastav proglasiti prvim favoritom je preblago. Jer da  od tih pet igrača bilo koja  trojica nastupaju u domaćem  prvenstvu, pobijedit će bez  problema bilo koji sastav  Prve hrvatske lige. Dakle,  dominacija s kojom je Dr.  Časl krenuo prije dvije sezone itekako će se nastaviti i  u idućem prvenstvu.
– Cilj nam je treći put za  redom osvojiti titulu –  skromno je za stranice Hrvatskog stolnoteniskog saveza najavio predsjednik  kluba Martin Tino Časl, no  jasno je da se olimpijski  pobjednik ne dovodi da se  osvoji hrvatsko prvenstvo.  Iako su Zagrepčani i prošle  sezone imali dobar uspjeh u  Europi, ovaj put nije tajna.  Želi se probiti na vrh europske scene.
– Iskorak u Ligi prvaka i  Srednjoeuropskoj ligi – kaže  Dr. Časl, ali iduće sezone  mislimo napasti titulu. Ove  još ne – dodaje predsjednik  tog kluba.
Dr. Časl će u Ligi prvaka  debitirati na pravi način, u  svojevrsnoj “skupini smrti”.  Tu su francuski Chartres;  ovogodišnji osvajač ETTU  kupa s Gao Ningom, Par  Gerrelom i Damien Eloiom.  Tu su se našle i momčadi  Saarbrueckena sa Stegerom,  Tokićem i Monteirom, a  treći sastav čine peterostruki  osvajači Lige prvaka Belgijanci iz Charleroisa s Wangom J.M. Saiveom i Kinezom s ukrajinskom putovnicom Kou Leiom. No, i  u takvoj skupini Dr. Časl  može napraviti nešto. Pa čak  i proći dalje. Jednostavno,  ovako snažnu momčad Hrvatska dugo nije imala. Dobro, u prvom planu nisu  Hrvati, ali u tim temama u  današnjem sportu uopće ne  valja previše pričati.
Ukoliko se vratimo da domaću scenu, jasno je da će se  jedina bitka voditi za drugo  mjesto. Prvo jer već osigurano. A zadarski Donat  nakon dugo vremena nije  favorit za tu poziciju. Zadrani su izgubili cijelu prvu  postavu, budući da je Kolarek otišao u Dr. Časl,  Tomislav Zubčić u Njemačku, a Jakov Krivić u  trenersku karijeru, a na  njihovo mjesto su stali bivši  igrači Dugog Sela, sedmoplasiranog sastava prvenstva.
– Oni mogu bolje nego što  su pokazivali. Sada su došli u  veći klub gdje će imati veću  odgovornost. Puno ćemo raditi i ispravljati nedostatke,  ali ja smatram da, iako smo  maksimalno smanjili proračun, da možemo ponovno  doći do doigravanja – optimističan je Karlović bio  nakon završetka prijelaznog  roka. No, sastav u kojemu su  Alan Jalžabetić, Tomislav  Maraković i Domagoj Maglić i ne čini se baš pretjerano jak. No, dobro, ni  ostatak prvoligaške scene nije “bomba”. Zagreb je zanimljiv jer ima mlade igrače,  Libertas je dosadan jer ima  veterane. Pula uvijek nešto  proizvodi. Ostali spašavaju  “živu glavu” i to je otprilike  to.