Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Karmel, Kožino i Kapric u finalu festivala klapa

Autor: Irena Jurjević

14.07.2013. 22:00
Karmel, Kožino i Kapric u finalu festivala klapa

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Ovogodišnje finale Festivala dalmatinskih klapa u Omišu imat će čak tri klape iz Zadra i njegove okolice. Dvije od njih, žensku klapu Karmel iz Turnja te klapu Kožino, vodi Ante Rados, dok je treća klapa Kapric iz Zadra. Oni će svoje vokalne sposobnosti odmjeriti 27. srpnja kada će u finalu u Omišu nastupiti 12 muških i 12 ženskih klapa iz Hrvatske, ali i šire. Naime, u finale se plasirala i ženska klapa Drača iz Mostara.
Novi uspjeh klape Kožino u Omišu njezinim članovima znači svakako puno. Prošle godine klapa Kožino otišla je po prvi puta na festival klapa u Omiš te tamo ostvarila zapažen rezultat.
– To je obvezujuće za klapu, pogotovo za onu koja tek dolazi. Mora se stalno potvrđivati, pokazati da nije samo jedan bljesak već da je nešto što traje, kazuje voditelj Ante Rados.
Ipak, festival još nije gotov, slijedi još večer novih skladbi u petak kada će nastupiti sa skladbom Igora Brešana “Ljudski je grešan biti”, a na večeri novih skladbi predstavit će se i još jedna zadarska klapa, Kaleta koja će nastupiti s Radosovom “Na studencu”.
– Po bodovima se sada nalazimo na četvrtoj poziciji. Naravno, u finalu karte se ponovno dijele i nije se lako pomaknuti u natjecanju, no to ćemo nastojati, posebno jer smo na rubu nagrade i do nje nas dijeli samo jedno mjesto.