Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Bepo i Marijeta te klapa Nostalgija oduševili Olibljane i njihove goste

14.07.2016. 22:00
Bepo i Marijeta te klapa Nostalgija oduševili Olibljane i njihove goste


U nedjelju, 10. srpnja hrvatskom himnom u izvedbi klape Nostalgija započeo je program svečanog otvorenja 1. Olipskog ljetnog festivala. Riječ dobrodošlice okupljenim posjetiteljima na olipskom košarkaškom igralištu gdje je postavljena velika festivalska pozornica, uputila je Edita Lipovšek, umjetnička voditeljica Kazališne družine Bastien. Program je moderirao i vodio Ljubo Zečević, ravnatelj i producent Festivala. U svojem osvrtu istaknuo je karakter i ciljeve pokretanja festivala – oživljavanje kulturnih i zabavnih događanja na otoku te poboljšanje kvalitete života otočnog stanovništva, te se zahvalio suradnicima, pokroviteljima, sponzorima, donatorima i svima onima koji su na bilo koji način sudjelovali u pripremi, realizaciji i potpori festivala.
– Upornost, marljivost i timski rad doveli su nas na jasni start jedne velike pustolovine. Pred nama je vrlo ozbiljna zadaća da dođemo i do cilja. Sve nas skupa to jako veseli, a i adrenalin je ogroman. Očekujemo uspjeh i priliku da ova manifestacija ispuni svoju svrhu i postane trajna i prepoznatljiva vrijednost sredine iz koje iznikla. Želim svima nama koji sudjelujemo u ovom projektu svaku sreću i radost na licima onih zbog kojih sve to i činimo. Festival smo posvetili našoj velikoj dramskoj umjetnici Ani Karić koja je na Olibu pronašla svoj sretni kutak i mir, te ga beskrajno zavoljela. Posvetili smo ga i još izuzetnom glumcu, entuzijastu u potpunosti predanom teatru, rođenom Olibljaninu – Bogumilu Klevi – istaknuo je Ljubo Zečević.
Riječi zahvale uputio je i Euzebij Šimunić, predsjednik Udruge Olib, te istaknuo:
– U suradnji s našim partnerom – Kazališnom družinom Bastien – krenuli smo u pripremu i organizaciju ovogodišnjeg Olipskog ljetnog festivala, sa željom da naš zajednički projekt postane trajni i prepoznatljiv brand otoka Oliba.
Na festivalskoj pozornici uslijedila je predstava HNK Zadar, “Bepo i Marijeta” (prema M. Smoji), u režiji Nine Kleflin. Ovo je prvo gostovanje HNK Zadar na Olibu. Sjajna izvedba Jasne Ančić i Zlatka Košte oduševila je brojnu olipsku publiku. Nakon predstave uslijedio je cjelovečernji koncert klape Nostalgija koja je izvela osebujni repertoar izvornih i popularnih klapskih pjesama. Klapi koja djeluje već 30-tak godina, ovo je, također, bilo prvo gostovanje na Olibu. U predvorju restorana Olibsko sunce postavljena je i otvorena izložba slika, ulja na platnu i akvarela, pod nazivom Otočke vizure, autora Milene Car Drlje i Miroslava Barulića. Zastava Olipskog ljetnog festivala 2016. vijorit će se do 10. kolovoza. Ova ljetna manifestacija odvija se pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice RH – Kolinde Grabar-Kitarović, uz financijsku potporu Ministarstva kulture RH, Zadarske županije, Upravnog odjela za kulturu i šport Grada Zadra i Upravnog odjela za razvitak otoka i zaštitu okoliša Grada Zadra. Produkcijska podrška projekta je kreativna platforma Organizam – dizajn vizualnih komunikacija te savjetovanje potpisuju Marija Juza, Bernarda Cesar, Filip Pintarić, dok marketinške i PR aktivnosti provodi Ivanka Bičak. Sljedeće festivalsko događanje je u petak, 15. srpnja kada u goste dolazi Teatar Gavran s predstavom Sladoled. Ulaz je slobodan.