Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Čulina i Ikić ucjenjivali konobara i iznuđivali mu novac

Autor: Minja Gugić

14.08.2008. 22:00
Čulina i Ikić ucjenjivali  konobara i iznuđivali mu novac


Razlog ucjena i iznude je činjenica da je konobar M. Ćosić u jednom sukošanskom baru došao u sukob sa zaštitarom. Policajci Čulina i Ikić nisu mu napisali prijavu, ali su ga nakon toga i zbog toga počeli ucjenivati tražeći 40 tisuća kuna – za šutnju
Marko Čulina  (37) i Vedran Ikić (31) bivši policajci PU zadarske završili su  danas iza rešetaka zadarskog  Istražnog centra zbog – ucjenjivanja i iznude.
Naime, u stanju očaja i  straha njih je napokon prije  dva dana, policiji prijavio Zadranin M. Ćosić (32) iz Sukošana jer više nije mogao podnijeti psihički pritisak, a kao  konobar najvjerojatnije nije  mogao ni sakupiti novčani iznos od 40 tisuća kuna koji su  oni od njega tražili.
Policijski operativci su tako  dva dana u četvrtak i petak,  nakon uhićenja dvojice svojih  bivših kolega proveli kriminalističku obradu kojom je utvrđena, policijskim rječnikom  rečeno, osnovana sumnja da su  Čulina i Ikić počinili kaznena  djela koja im se stavljaju na  teret.Tako je utvrđeno da su dvojica bivših policajaca, kontinuirano od 30 srpnja do 14 kolovoza ove godine prijetili i  zastrašivali nesretnog konobara na način da su ga posjećivali  na radnom mjestu, ali i kući te  od njega tražili da im isplati  iznos od 40 tisuća kuna ili će ga  pretući.
On je u četvrtak u večernjim  satima dvojici ucjenjivača na  dogovorenom mjestu otišao  predati 11 i pol tisuća kuna i  četiri tisuće eura, ali je prije  toga napokon skupio hrabrosti  i o “cijeloj priči” obavijestio  policiju. Dvojac je upao u klopku jer im je konobar odnio  prethodno označene novčanice, pa je policija Marka Čulinu  i Vedrana Ikića uhvatila na djelu nakon čega su uhićeni i privedeni u policijsku postaju.
Nakon okončane krim obrade obojica su privedena dežurnom istražnom sucu Županijskog suda u Zadru, Anti  Aniću koji ih je pritvorio na  mjesec dana zbog opasnosti od  utjecaja na svjedoke te je donio  riješenje o provedbi istrage.
U prisustvu odabranih branitelja, Filipa Bradra i Branimira Zorice pred istražnim  sucem su se branili šutnjom.
Pozadina “cijele priče”, odnosno razlog ucjena i iznude je,  kako smo neslužbenim kanalima doznali, činjenica da je  M.Ćosić u jednom sukošanskom baru došao u sukob sa  zašitarom te ga je udario.
Zbog tog je incidenta pozvana policija, a jedna od pretpostavki je da su na intervenciju poslani upravo Čulina i  Ikić koji su Ćosiću obećali da  neće napisati prijavu, ali su ga  nakon toga i zbog toga počeli  ucjenjivati.