Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Bez Kineza – nemoguće

Autor: Viktor Bogut

14.09.2008. 22:00
Bez Kineza – nemoguće


Bez Kineza nismo mogli očekivati pobjedu protiv Zagreba. No, nama ionako nije primarni cilj pobijediti Zagreb, nego se zadržati u vrhu hrvatskog stolnog tenisa – kaže Karlović
Stolnotenisači Donata nisu na idealan način započeli novu sezonu. S glatkih 4:0 poraženi su u gostima od Zagreba (bivši Večernji list). No, teško da su Zadrani mogli išta više očekivati u Zagrebu. Nastupali su bez Kineza Jia Zhenga, tako da su, uz Davora Karlovića, na teren izašli junior Stipe Zubčić i kadet Matej Goja.
– Objektivno, ništa više od poraza se nije moglo očekivati u Zagrebu, pošto smo nastupili bez Kineza Jia Zhenga – kazao je trener Donata Denis Karlović. Popularni zadarski Kinez u Zadar je stigao jučer, a već danas će odraditi i prve treninge, tako da će u budućnosti Zadrani nastupati ipak kudikamo jači.
– Sigurno da je naša snaga sa Zhengom i bez Zhenga neusporediva. Ovaj poraz nas neće demoralizirati. Već sam i prije govorio da nama dvoboji sa Zagrepčanima nisu najvažniji. Mnogo je bitnije dobivati mečeve protiv dubrovačkog Libertasa i Vodovod Osijeka, momčadi koje su nam direktni konkurenti za plasman. A Zagreb? Sigurno da bi bilo bolje da je to bio pravi derbi i da smo mi nastupili kompletni, no kažem, ovo nije smak svijeta. Ta momčad nije nepobjediva, ali ponavljam, nije nam prioritet pobijediti njih pa čak ni postati prvak Hrvatske. Nama je cilj i dalje se zadržati u vrhu hrvatskog stolnog tenisa.
Već u subotu vas očekuje novi derbi. Ovaj put idete na ruku Osječanima.
– To će biti mnogo zanimljivije. Bit ćemo kompletni. Ipak, očekuje nas teška utakmica. Vodovod, predvođen odličnim Kinezom te iskusnim Filipom Slamekom, jaka je momčad.
Koliko imate saznanja o spremnosti Jia Zhenga?
– On svaki put stigne maksimalno spreman. Trenirao je odlično, a sparirao je i kineskoj reprezentaciji pred Olimpijske igre. Nakon toga je nastupao na nekoliko jakih turnira, tako da oko njega nema brige.
 


Karlović o memorijalu
Proteklu subotu u dvorani Mocire održan je peti Memorijalni turnir “Barba Tomo Amižić”, koji se održava u čast osnivaču zadarskog stolnog tenisa. Okupio je memorijal ove godine rekordnih 160 mladih stolnotenisača i stolnotenisačica.
– Svi u klubu smo izrazito zadovoljni odrađenim poslom. Turnir je bio odličan, gosti su puni hvale, tako da možemo reći da turnir nikada nije bio jači – ističe Karlović.