Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Četvorica Zadrana u Brestu

Autor:

14.09.2009. 22:00
Četvorica Zadrana u Brestu


Od 18. do 20. rujna u bjeloruskom Brestu održava se Europsko prvenstvo u veslanju, posljednje veliko veslačko natjecanje ove sezone. U Brest će otputovati i četvorica članova zadarskog Jadrana. U četvercu bez kormilara nastupit će Toni Bilan s kojim su u čamcu trojica članova osječkog Iktusa: Stjepan Pirić, Vjekoslav Kolobarić i Bojan Malić. Preostala tri Zadranina veslat će u osmercu, Branko i Marin Begović te Josip Stojčević. S trojicom članova Jadrana bit će još Ante Janjić, Mate Moguš, Niko Bujas, Lenko Dragojević i Dražen Čulin te kormilar Filip Čeh. Braća Begović nastup u osmercu osigurali su nakon izbornih utrka održanih u kolovozu u Zagrebu.
Za podsjetnik, na Svjetskom prvenstvu u poljskom Poznanu održanom u kolovozu Josip Stojčević bio je jedini član zadarskog kluba. U četvercu “bez” Stojčević je osvojio 12. mjesto (posljednje u B finalu).


Humboltu samo novčana kazna


Šime Humbolt, jedan od malobrojnih ljevaka u momčadi Zadar Slada, nastupit će u subotu (18.30 sati) u 2. kolu Dukat prve lige za svoju momčad u domaćoj utakmici protiv Umaga. Nakon što je Humbolt u 1. kolu u 56. minuti isključen (crveni karton) zajedno s Adamom Seferovićem na gostovanju kod Gorice, postojala je bojazan u zadarskim redovima da će Humbolt biti kažnjen jednom utakmicom neigranja. No, osim što je svoju momčad ostavio posljednje četiri minute oslabljenom te što će u blagajnu HRS-a morati uplatiti 700 kuna, drugih posljedica po Humbolta i Zadar neće biti. Odmarat će zato Ivan Buovac koji odrađuje drugu utakmicu kazne zbog isključenja u prošloj sezoni u posljednjem kolu protiv Đakova.
Š. ĆURKO