Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Kraljice Sondrija

14.09.2010. 22:00
Kraljice Sondrija


Treneri svih ekipa za najbolju igračicu turnira izabrali su Mateu Bajlo, perspektivnu tehničarku Arbanasa
Nakon nastupa u Livnu mlade odbojkašice Arbanasa uspješno su nastavile mini inozemnu turneju. Proteklog tjedna u talijanskom Sondriju održan je prestižni turnir za igračice 1994. godišta i mlađe na kojem se sastav Karla Lisice popeo na najviše postolje. Pozivnicu za ovaj iznimno jak turnir Arbanaške su zaslužile prošlogodišnjim plasmanom u finale mlađekadetske konkurencije gdje su zaustavljene od domaće ekipe, a prijateljstvo s Auxilium Sondriom traje unatrag nekoliko godina kada su Talijanke sudjelovale na odbojkaškom turniru u Zadru.
– U našoj konkurenciji nastupilo je šest ekipa: Cagliero, Villaguardia, Volley Collico, Auxilium Gamag, Pazin i Arbanasi. Bili smo podijeljeni u dvije skupine po tri sudionika. U prvoj utakmici odmah smo dobili izuzetno kvalitetnog protivnika, Volley Collico, kojeg smo nakon neizvjesne borbe svladali s 2:1 u setovima. S istim rezultatom pobijedili smo i Cagliero te kao prvi u skupini A igrali protiv Villaguardije, drugoplasirane ekipe skupine B. Neizvjesnosti je bilo uglavnom u prvom setu, prvenstveno zbog velikog broja naših pogrešaka, no, nakon što smo slavili u prvom setu, u drugom smo deklasirali protivnika te s 2:0 ušli u finale. Tamo nas je čekao “stari protivnik” Cagliero koji je u polufinalu s 2:0 pobijedio Pazin – upoznaje nas Karlo Lisica, trener Arbanasa, dodajući:
– Finale je održano u prepunoj gradskoj dvorani te su gledatelji doista mogli uživati u kvalitetnoj i atraktivnoj utakmici dvije najbolje ekipe. Razornim smečevima Dolores Vučetić, Eneje Mujagić i Jelene Vukić, uz sjajno i brzo razigravanje našeg tehničara Mateje Bajlo, polako smo razbijali obrambeno orijentiranu talijansku ekipu te na kraju zasluženo slavili s 2:0 (25:16, 25:20) u setovima – zadovoljan je Lisica.
Po isteku finalnog dvoboja, treneri svih ekipa za najbolju igračicu turnira izabrali su Mateu Bajlo, perspektivnu tehničarku Arbanasa.
U sklopu nastavka priprema i uigravanja selekcija za čak četiri lige u kojima ove sezone nastupaju, odbojkašice Arbanasa za dva tjedna nastupit će na seniorskom turniru u Pazinu, zatim u Širokom Brijegu gdje će se ogledati igračice 1993. godišta i mlađe, dok mlađe kadetkinje krajem listopada putuju u rumunjsku Oradeu.
 


Četiri dana za pamćenje


– Turnir u Sondriju trajao je četiri dana. Osim sportskih natjecanja u nekoliko kategorija, domaćin se pobrinuo za velik broj zanimljivih popratnih sadržaja u kojima smo doista uživali. Organizirali su nam trening i edukaciju golfa na prekrasnim golf terenima smještenim između dvaju planinskih lanaca, razgledavanje Grada, prijem kod Gradonačelnika, te revijalnu utakmicu trenera i selekcije sportaša Sondrija koja je pred velikim brojem gledatelja održana na centralnom gradskom trgu. Takoder, domaćin je omogućio, ekipama koje to žele, i organiziran odlazak na nedjeljnu misu koja se nije preklapala s terminima utakmica – kaže Lisica.




 


Ekipa


ARBANASI: Matea Bajlo, Enea Mujagić, Dolores Vučetić, Jelena Vukić, Katarina Kalmeta, Marija Klanac, Lukrecija Kelava, Ellide Ferro, Lucija Bajlo, Matea Sertić, Martina Nekić, Lori Nikpalj. Trener: Karlo Lisica. Pomoćni trener: Frane Vidov.