Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Djevojka spasila prijatelje od nasilnih huligana

Autor: Irena Jurjević

14.10.2008. 22:00
Djevojka spasila prijatelje od nasilnih huligana


Perspektivni mladi stolnotenisač Marko Ombla (16) iz Zadra koji je brutalno pretučen u nedjelju navečer ispred Đačkog doma Selska u Zagrebu, osjeća se dobro i uskoro bi trebao doći kući u Zadar, doznali smo jučer u razgovoru od njegova oca Denisa Omble.
– Marko je bio u bolnici i sada je sve u redu. Dolazi doma i tu će ostati pet-šest dana, dok se ne odmori i prikupi snagu. Nakon toga ponovno nastavlja svojim putem, s treninzima i školom. Hvala Bogu, nema nikakvih posljedica i ta priča je za mene i moju obitelj završena – zaključio je Denis Ombla.
Podsjećamo, nakon što je u okršaju s bandom zadobio teži potres mozga, Marko Ombla je hospitaliziran u Dječjoj bolnici u Klaićevoj ulici. U okršaju s huliganima primio je više udaraca u glavu, zube i potiljak, a cijeli incident je započeo kada je oko 19.30 sati skupini srednjoškolaca prišlo petnaestak mladića koji su od njih tražili novac i cigarete.
 Srednjoškolci su to odbili i razbježali se, no dvojica huligana krenula su za njima do ulaza u Dom gdje su naišli na Marka i njegove prijatelje.
Markov prijatelj Danijel Dž. (17) u okršaju je dobio dvije pljuske, no prava sreća u nesreći bila je ta što se u blizini slučajno zatekla i njihova 15-godišnja prijateljica D.O. koja trenira tea kwon do.
Ona je jednog od huligana udarila šakom u glavu, nakon čega su napadači dali “petama vjetra”.