Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Mršić: Poseban gušt bit će mi zabiti Krševanu

14.10.2010. 22:00
Mršić: Poseban gušt bit će mi zabiti Krševanu


S Krševanom sam veliki prijatelj od djetinjstva i presretan sam zbog njegovih obrana u ovom prvenstvu. Nije mala stvar kada 451 minutu ne primiš gol. Neka mu brat i ja damo po gol, pa kud puklo da puklo – kazao je Antonio Mršić
Vrijeme je za prve gostujuće bodove. Zadrani će danas u Zaprešiću pokušati ostvariti ovu “nemoguću misiju” protiv “diva iz predgrađa”. Nimalo lagan zadatak, ali ne i nemoguć. Činjenica je da Zebićeva momčad u dosadašnjih pet gostujućih utakmica nije osvojila niti boda, dok je na drugoj strani Inter neporažen u prethodnih pet kola. Kladionice će zasigurno reći da je Inter papirnati favorit, ali često na travnjaku situacija bude posve suprotna. U posljednjih nekoliko utakmica ova dva kluba bilo je prilično neizvjesno, pa zašto ne očekivati da će tako biti i danas u Zaprešiću. Prvoligaš sa Stanova je svjestan da bi ga još jedan poraz u gostima potpuno prikovao za dno ljestvice, pa stoga valja očekivati borbeni i prilično motivirani Zadar u Zaprešiću. Jučer je jutarnji trening na Stanovima odrađen bez obzira na kišu, sve nekako miriše na iznenađenje protiv Intera.
– To iznenađenje priželjkujemo i mi igrači i napravit ćemo sve da do njega i dođe. Motivirani smo i spremni za tu utakmicu – brzopotezno je izdiktirao Antonijo Mršić kada smo ga priupitali kakvo je stanje u momčadi.
– Domaći poraz od Šibenika nas je uzdrmao, ali ne i nokautirao. Svjesni smo da je situacija teška i da nam se valja vaditi na gostovanjima. Također nam je poznato da Inter nije doživio poraz u posljednjih pet utakmica. Međutim, što to znači. Nizovi postoje da bi se rušili. Smatram da momčad Intera nije ništa kvalitetnija od nas i da im u potpunosti možemo parirati.
Podsjetio se Mršić prošlosezonskog poraza (4:3) u Zaprešiću kada je Zadar čak u jednom trenutku imao vodstvo 1:3.
– Bila je to čudna utakmica, imali smo pobjedu na dlanu, ali smo na kraju doživjeli bolan poraz. Zašto se sreća ovoga puta ne bi okrenula. Priželjkujemo obrnutu situaciju ove sezone. Naravno, sreću moramo izazvati, inače ništa od takvog scenarija.
Utakmica će biti interesantna i po još jednom detalju, dva brata, Ivan i Krševan Santini na suprotnim stranama.
– S Krševanom sam veliki prijatelj od djetinjstva i presretan sam zbog njegovih obrana u ovome prvenstvu. Nije mala stvar kada 451 minutu ne primiš gol. Međutim, moram mu poručiti, bit će mi poseban gušt zabiti mu u Zaprešiću. Neka mu brat i ja damo po gol, pa kud puklo da puklo.
I na kraju nadanja iz Zaprešića.
– Mi ćemo se baciti na glavu, nemamo puno izbora s obzirom da smo pri dnu prvoligaške ljestvice. To naravno ne znači da ćemo bezglavo jurnuti prema gostujućim vratima, ali to znači da svaki pojedinac koji istrči mora dati svoj maksimum kako bi se iz Zaprešića vratili s bodom ili, ako Bog da, sa sva tri. Ako damo sve od sebe onda ćemo se moći pogledati međusobno u oči čak i ako izgubimo. Smatram da imamo kvalitetu i da iz kontri i polukontri možemo domaćinima napraviti veliku pomutnju. Trebat će i strpljenja, ili prije svega smatram da moramo biti maksimalno koncentrirani da nam se ne bi događale crne rupe. Optimist sam, valjda je došlo vrijeme i da Zadar osvoji prvi gostujući bod – kazao je na kraju razgovora Mršić.
 


Zebić: Tražim maksimalnu borbenost i koncentraciju


Dalibor Zebić, trener Zadra, dan prije utakmice u Zaprešiću nije htio biti previše bombastičan u izjavama. Uostalom, to je i normalno nakon pet gostujućih poraza.
– Prije svega želim da igrači daju maksimum na terenu, da izgaraju od borbenosti i htijenja. Uz to neminovno je ako želimo bodove, koncentraciju zadržati svih 90 minuta. Svi se sjećamo prošlosezonske utakmice u Zaprešiću kada smo imali vodstvo 1:3, da bi u samoj završnici utakmice primili dva zgoditka i bodovi su odlepršali u nepovrat. Ne smijemo olako primati golove. Do sada bi na gostovanjima redovito mi bili ti koji primaju prvi gol pa onda stižemo njihovo vodstvo. Valjda je došlo vrijeme da mi prvi zabijemo. Neću govoriti o bodu ili sva tri, samo ću naglasiti da očekujem maksimalno htijenje i koncentraciju, a uspjeh može doći kao logična posljedica toga. Uz malo sreće koju moramo izazvati – kazao je u kraćem telefonskom razgovoru Zebić.
Vjerojatni sastav: Ježina, Con, Puljić, Glumac, Bilaver, Milin, Jerbić, Begonja, Gregov, Mršić, Santini.




 


Prva HNL, danas


ZAPREŠIĆ (18): Inter – Zadar. Sudac: Fran Jović (Zagreb). Pomoćnici: Kučina (Sv. I. Žabno) i Menđušić (Vinkovci).
ZAGREB (18): Zagreb – Karlovac. Sudac: Mario Zebec (Cestica). Pomoćnici: Dević i Havaić (oba Koprivnica).