Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Vinko Coce i grupa Magazin potvrdili dolazak na festival

14.10.2010. 22:00
Vinko Coce i grupa Magazin potvrdili dolazak na festival


Konačno je gotova lista izvođača koji će nastupiti na festivalu zabavne glazbe Zadar 2010. Na njoj se nalaze različita pjevačka imena, počevši od Lane Jurčević, Vinka Coce pa do pjevača klape Cambi.
Dvodnevni festivalski program sastoji se od zabavnog i natjecateljskog dijela. Zadarsku publiku u sklopu zabavnog dijela jednu od dviju večeri ipak neće, kako je najavljivano, zabavljati Mate Mišo Kovač. Za drugu večer festivala rezerviran je nastup Mila Hrnića, no što će biti prve večeri festivala, organizator Damir Bucić nije htio otkrivati. I tematika će svakako biti zadarska. U istom tonu bit će i scenografija, pa će tako publika nastupe izvođača promatrati na bini od dvjestotinjak četvornih metara čije uređenje će podsjećati na neke od glavnih aduta grada Zadra.
Također, Bucić je demantirao govorkanja o neodržavanju festivala, kazavši da ga je vijest zatekla pri povratku u Zadar nakon zaključenja dvaju važnih poslova:
– Evo, uspio sam potvrditi Narodni radio kao medijskog pokrovitelja pa će tako sve najave festivala ići kroz intervjue s pjevačima putem njihovog etera, a dogovorio sam i s Hit recordsom izdavanje dvostrukog CD-a festivala. I nakon što sam sve to napravio, vratim se u Zadar i uslijede pitanja je li moguće da se festival otkazuje. Sve stvari su već privedene polako kraju i naravno se da festival održava, zaključio je.
Osim Bucića koji je potvrdio održavanje festivala, u telefonskom razgovoru za Zadarski list svoj dolazak potvrdili su i Vinko Coce, ali i Tonči Huljić za grupu Magazin.
Dodajmo i to kako niti jedna izvedba pjesme neće biti napravljena uz “playback” ili matricu, pa će se tako za glazbenu podlogu pobrinuti prateći orkestar pod vodstvom Tonija Eterovića koji će biti postavljen na bini.
Karte za Festival zabavne glazbe Zadar 2010. kreću u pretprodaju 25. listopada, a moći će se kupiti u agenciji Aquarius i Maraschino baru.
 


O festivalu


Vinko Coce
Zadar mora imati svoj festival
Naravno da dolazim na festival. Pjesmu mi je napravio jedan moj dragi prijatelj, radi se o pravoj domaćoj pjesmi, laganici i jako mi je draga. Snimanje pjesme sam dovršio u Zadru i mislim da će jako dobro proći na festivalu. Drago mi je da je “Zadarfest” ponovno krenuo, jer Zadar mora imati svoj festival.
Andrea Šušnjara
Ponoviti uspjeh “Sijamskih blizanaca”
Pjesma je vesela, brzog ritma. Nadam se da će se ljudima svidjeti i da će barem ponoviti uspjeh “Sijamskih blizanaca”. Do sada nas je zadarska publika dosta dobro prihvatila. Imali smo prilike nastupati ovo ljeto u okolici Zadra, koncerti su bili jako dobro posjećeni, pa mi je zato još draže što ćemo upravo u Zadru imati priliku predstaviti i našu novu pjesmu.




 


Tko će nastupiti na festivalu?


Prva večer: Vinko Coce, Mladen Grdović, Bepo Matešić, Alen Vitasović, Magazin, klapa Kampanel, Duško Lokin, Igor Cukrov
Druga večer: Dražen Zečić, Dalmatino klapa Cambi, Iskon, Hari Rončević, Lidija Bačić, Zoran Jelenković, Ivan Zak, Lana Jurčević i Ivan Zak.
(Navedeni popis izvođača nije potpun)