Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Pipan: Ovo je tek početak

14.10.2011. 22:00
Pipan: Ovo je tek početak


U napadu se nismo dovoljno opustili, ali obranom smo držali konce u rukama – kaže Pipan


Zadar je večeras na Višnjiku uspio stići do svoje prve pobjede. Iako su se igrači trenera Aleša Pipana s razlogom pribojavali gostiju iz Slavonskog Broda, momčad trenera Mladena Erjavca nije uspjela ozbiljnije zaprijetiti zadarskom sastavu te je konačni rezultat 80:59 odraz stanja pokazanog na parketu.
-Nije ovo bilo dobro. Mi smo ovu utakmicu već počeli gubiti u četvrtak navečer kada smo ostali bez našeg prvog organizatora igre – istaknuo je trener gostiju, priznavši da u ovoj utakmici njegov sastav nije imala šanse.
-Držali smo se ali samo prvih deset minuta. Veliki problem predstavljala nam je agresivna i čvrsta obrana Zadra. Nismo se uspjeli na to adaptirati – zaključio je Erjavec.
Boljeg, ali ne pretjerano dobrog raspoloženja bio je i zadarski strateg Aleš Pipan.
– Ovo je bila prava prvenstvena, nekvalitetna utakmica – iskren je bio Pipan, napomenuvši da je u ovoj utakmici ipak bila najvažnije ju dobiti.
– Zadovoljan sam rezultatom. Zadovoljan sam pobjedom. Ne treba joj se sad gledati u zube.
Trener momčadi s Višnjika ne misli da se do prvih bodova došlo bez problema.
– Nije ovo bila toliko laka utakmica. Nakon poraza u Križevcima u momčad se uvukao jednim dijelom strah, ali i veliki imperativ. Ovu utakmicu smo morali dobiti. Zadovoljan sam angažmanom igrača. Bili smo u utakmici. Iako nismo odigrali nešto jako kvalitetno bili smo u glavi pravi.
Posebno je Pipan istaknuo igru u obrani…
-U napadu se nismo dovoljno opustili, ali obranom smo držali konce u rukama. Osim dvije-tri pogreške, kada smo dozvolili gostima da nam naprave kontra napade, sve ostalo, što se tiče obrane, bilo je u redu. Tijekom cijele utakmice nismo dozvolili lagan šut protivniku. Zadovoljniji sam prvim dijelom. Kasnije sam i želio dati priliku nekim igračima s klupe koji nisu radi bolesti dovoljno trenirali prošli tjedan
Podvukao je trener Zadra još nešto.
– Ovo je tek početak. Sad tek valja nastaviti s radom. Od ponedjeljka nastavljamo i idemo dalje.
A, nije želio previše komentirati odličnu partiju Šanga, koji u prvom kolu nije postigao niti jedan koš.
– Košarka je timski sport. Šango je bio dobar i radio je ono što se od njega očekuje. On tako mora raditi ne samo u jednoj utakmici nego svaki put. Isto očekujem i od Ramljaka, ali i od svih igrača.