Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Osijek, Rijeka, Hajduk, Dinamo, pa Sl. Belupo

Autor: Drago Bajković

14.10.2012. 22:00
Osijek, Rijeka, Hajduk, Dinamo, pa Sl. Belupo

Foto: Zvonko KUCELIN



Prvo što padne na pamet je “nemoguća misija”. Ipak, s igrom koju je Zadar demonstrirao protiv Zagreba, a i na Maksimiru protiv Lokomotive, “akcije” prvoligaša sa Stanova u tim dvobojima naglo rastu


Nakon 11 odigranih kola prvoligaš sa Stanova drži pretposljednje mjesto na ljestvici sa sedam bodova na svom kontu. Još uvijek na Stanovima razmišljaju o utakmici na Maksimiru protiv Lokomotive gdje su bili vrlo blizu osvajanju troboda, a niti bod iz te utakmice ne bi bio loš. Samo 11 minuta dijelilo je Zadrane od velikog uspjeha u dvoboju u kojem su bili bolji od Lokomotive. Utakmica se, međutim, ne igra 79 minuta već 90. Ili točnije 90 + sudačka nadoknada. Dekoncentracija u dvije situacije koštala je momčad sa Stanova cijeloga plijena i samo potvrdila da trener Ferdo Milin ima još puno posla pred sobom.
U dvotjednoj stanci između dvaju gostovanja Milin je sa svojim stručnim stožerom odlučio odigrati jednu oglednu utakmicu u Novalji. Cilj je bio isprobati one igrače koji su manje igrali u posljednjim utakmicama i pronaći one koji mogu konkurirati za sastav na gostovanju u Gradskom vrtu. Jer, Ivan Ćurjurić i Josip Ivančić su protiv Lokomotive zaslužili treći žuti karton, a Mario Bilen je u toj utakmici “pocrvenio”. Je li Milin uspio već sada pronaći one koje će ubaciti u prvi sastav protiv Osijeka vidjet ćemo. S obzirom na to da je trening glavno mjerilo po kojem određuje početni sastav za vjerovati je da će odluku donijeti u posljednji trenutak prije puta u Osijek.
Ono što je primjetno na prvi pogled kada promotrimo raspored Zadrana do kraja polusezone je težina prvih pet kola koja slijede. Osim gostovanja u Osijeku Zadrane očekuje domaći ogled s Rijekom, pa Hajduk na Poljudu. Nakon toga slijedi domaći ogled s drugoplasiranim Slaven Belupom, pa gostovanje kod lidera Dinama. Prvo što padne na pamet je “nemoguća misija”. Ipak, s igrom koju je Zadar demonstrirao protiv Zagreba, a i na Maksimiru protiv Lokomotive, “akcije” prvoligaša sa Stanova u tim dvobojima naglo rastu. Čini nam se da će vrlo važno biti tu barijeru probiti u prva dva dvoboja, onome u Gradskom vrtu i nakon toga protiv Rijeke na Stanovima. Ako Zadar uspije svoju igru potvrditi rezultatskim učinkom u te dvije utakmice, nije nemoguće da i u nadolazeća tri učini pokoji podvig. Ne treba uopće dovoditi u pitanje koliko bi Zadranima bilo lakše ući u posljednja tri kola jesenskog dijela prvenstva, ako bi se, barem za jedno mjesto prema gore, pomakli na ljestvici. Jer, u tri posljednja kola slijede Cibalia na Stanovima, Istra 1961 u Puli, i na kraju Zadrani uoči stanke dočekuju Split. Raspored je težak, pogotovo ako ga dočekuješ s pretposljednjeg mjesta na ljestvici, no ovaj Zadar ipak vrijedi mnogo više od te pozicije i to nam moraju dokazati u sljedećim kolima.


ZADAR DO KRAJA POLUSEZONE




12. kolo: Osijek – ZADAR
13. kolo: ZADAR – Rijeka
14. kolo: Hajduk – ZADAR
15. kolo: ZADAR – Sl. Belupo
16. kolo: Dinamo – ZADAR
17. kolo: ZADAR – Cibalia
18. kolo: Istra 1961 – ZADAR
19. kolo: ZADAR – Split