Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Uhvaćen lopov koji je 80-godišnjakinji pokušao otrgnuti lančić s vrata!

Autor: Minja Gugić

14.10.2012. 22:00
Uhvaćen lopov koji je 80-godišnjakinji pokušao otrgnuti lančić s vrata!

Foto: PIXELL



Policajci su srećom, bili u blizini pa 22-godišnjak nije uspio bakici skinuti zlatni lančić s vrata. Odmah je uhvaćen i uhićen. No nažalost, njezina deset godina starija sugrađanka najnovija je žrtva “igrokaza” s masažom. Drska joj je lopovica uspjela ukrasti novac, ali i osobne isprave


Zadarskim policajcima, za sada, nepoznati razbojnici najvjerojatnije su u samo jednom điru uspjeli provaliti u čak šest apartmana i vikendica na predjelu Bobovik u mjestu Vir na istoimenom otoku. Policajci pretpostavljaju kako su se te provale dogodile prije nekoliko dana, a lopovi su znali da su u pitanju prazne kuće za odmor čiji vlasnici dolaze tek povremeno. Kad oni dođu, moći će se utvrditi što je sve ukradeno i kolika je materijalna šteta. Protiv nepoznatog počinitelja ili pak, više njih slijedi kaznena prijava nadležnom Državnom odvjetništvu u Zadru.
U policijskom zapisniku ni ovoga vikenda nije izostala vijest o pokušaju drske krađe. No srećom, ovoga je puta riječ samo o pokušaju. Mjesto radnje je ulica Ivana Mažuranića u Zadru gdje je u subotu u ranim jutarnjim satima, nepoznati muškarac pokušao otrgnuti zlatni lančić s vrata 80-godišnje bakice iz Zadra. Policajci, koji su se igrom slučaja našli u blizini, munjevitom su akcijom uhvatili 22-godišnjaka protiv kojega je podnesena i kaznena prijava zbog pokušaja ove krađe. Ali, lopov koji je provalio u stan i odnio više komada zlatnog nakita nije još pronađen.
To se dogodilo u subotu u ulici Franka Lisice u Zadru. Stan je u vlasništvu 34-godišnjeg Zadranina, a vrijednost odnesene zlatnine procijenjena je na nekoliko tisuća kuna.
Tijekom noći s četvrtka na petak u ulici Asje Petričić provaljeno je u kiosk 41-godišnjaka odakle su ukradeni razni slatkiši i novac. I u ovom je slučaju riječ o nekoliko tisuća kuna štete.
“Igrokaz” s masažom opet se ponovio i opet je žrtva naivna 90-godišnja umirovljenica. Ta se priča dogodila u petak tijekom dana u stanu na adresi ulice Josipa bana Jelačića gdje je bakici pokucala na vrata, njoj nepoznata žena te joj ponudila masažu. Vremešna ju je Zadranka pustila u stan, a ova je drznica iskoristila tek trenutak staričine nepažnje i uspjela joj ukrasti novac i osobne dokumente.
Bez kotla za rakiju, zapremine 100 litara, proteklog je vikenda ostao 57-godišnjak iz Islama Grčkog. Krađu je odmah prijavio zadarskim policajcima procijenivši vrijednost kotla na nekoliko tisuća kuna. Hoće li ovaj lopov biti pronađen ne zna se, ali se zna da je 28-godišnjak iz okolice Benkovca prijavljen zbog kaznenog djela ocijenjenog kao – protupravna eksploatacija rudnog blaga.
 Naime, nakon okončane policijske istrage, svi su tragovi vodili do mladića i on je zbog toga osumnjičen te je protiv njega podnesena kaznena prijava. O kakvoj je “muljaži” riječ, policija nije otkrila.