Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Cjeloživotno učenje postaje stvarnost

14.10.2013. 22:00
Cjeloživotno učenje postaje stvarnost


Za ovaj projekt u Hrvatskoj osigurano je nešto više od dvjesto tisuća eura iz EU fondova, a on će obuhvaćati 25 tribina u različitim gradovima Republike Hrvatske, koordiniranim sastancima i završnom međunarodnom konferencijom


Tribinom u Strukovnoj školi Vice Vlatkovića jučer je započelo stvaranje hrvatske mreže za poboljšanje kvalitete obrazovanja odraslih u sklopu projekta “Implementacija Europske agende obrazovanja odraslih”. Za ovaj projekt u Hrvatskoj osigurano je nešto više od dvjesto tisuća eura iz EU fondova, a on će obuhvaćati 25 tribina u različitim gradovima Republike Hrvatske, koordiniranim sastancima te završnom međunarodnom konferencijom.
Projekt provodi Odjel za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta u razdoblju od 2012. do 2014. Godine. Posebnu pozornost projekt posvećuje umrežavanju dionika obrazovanja odraslih na lokalnoj i nacionalnoj razini, u svrhu poboljšanja kvalitete obrazovanja odraslih u Hrvatskoj, kazao je nacionalni koordinator Darko Belović.
Cilj projekta je povećanje broja sudionika u obrazovanju odraslih i poboljšanje kvalitete obrazovanja odraslih u Hrvatskoj. Usmjeren je na podizanje svijesti o ulozi i važnosti obrazovanja odraslih, promoviranju prednosti sudjelovanja u obrazovanju odraslih, posebno u kontekstu povećanja zapošljivosti građana i poticanju njihova sudjelovanja u programima obrazovanja odraslih.