Srijeda, 1. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Marin Oršulić: U Zadru se osjećam kao kod kuće

14.10.2013. 22:00
Marin Oršulić: U Zadru se osjećam kao kod kuće


Kvaliteta postoji, sada se trebamo dobro uigrati i vjerujem da će rezultat doći. Iskreno, smatram da smo sposobni ostvariti plasman u gornjem dijelu ljestvice. Zadru nedostaje pravi rezultat, vrijeme je da ga ostvarimo – kazao je Oršulić


Zadar se pojačao sa 195 centimetara visokim Marinom Oršulićem. Ako je netko pomislio da se radi o Košarkaškom klubu Zadar onda se gadno prevario. Marin Oršulić je nekadašnji igrač Zagreba i azerbajdžanskog Hazara koji je prije dva tjedna pojačao redove prvoligaša sa Stanova. Rođen je u Metkoviću, ali posebno naglašava da je iz Komina i da svaki slobodni trenutak koristi kako bi posjetio svoj kraj i uživao u poznatom brudetu u rodnom domu. Debitirao je za Zadar u prošlom kolu u Gradskom vrtu, kada je Zadar uspio osvojiti bod protiv Osijeka. Vrlo brzo se priviknuo i na novi klub i na grad.
– Praktički se nisam trebao niti privikavati. Zadar je prekrasan, ovdje se osjećam kao kod kuće u Kominu – kazivao je odlično raspoloženi Oršulić.
– Ovo nemaju niti Zagreb niti Baku. Kada sjedneš uz more nestanu svi problemi. Svraćao sam i prije u Zadar na dan-dva, i tada su dojmovi bili super, međutim, sada kada sam ovdje vidim svu ljepotu.
Kako ste primljeni na Stanovima, jeste li se brzo uklopili u novu momčad?
– Momčad me odlično primila i od prvog trenutka se osjećam kao da sam tu već dugo vremena. Ima tu puno igrača koje poznajem od ranije, a vrlo brzo sam upoznao i one mlađe. A kada su sve kockice poslagane onda se i puno brže uklopiš i na travnjaku možeš dati svoj maksimum. A to je, ipak primarno.
Kako je došlo do vašeg transfera u Zadar, s kime ste ostvarili prvi kontakt?
– Prvi kontakt je bio s Jakovom Suraćem. Puno puta smo se tijekom karijere susretali, igrali jedan protiv drugoga. Nije me trebalo puno nagovarati, dogovorili smo se i ja sam došao u Zadar. S Renom Sinovčićem je dogovor trajao jednu minutu, brzo smo se dogovorili i ja sam na sezonu i pol potpisao za Zadar.
Nakon dvotjedne stanke zbog nastupa “kockastih” slijede teški ispiti, najprije gostovanje na Kantridi, pa domaći ogled sa Splitom.
– Smatram da je Liga izjednačena i da su svi suparnici teški i opasni. Pa Osijek je posljednji, a nije nam bilo nimalo lako igrati u Gradskom vrtu. Trebamo ići utakmicu po utakmicu. U svakoj imamo šansu i ako budemo pravi rezultat neće izostati. U to sam uvjeren, Zadar je sposoban za velike stvari – kazao je na kraju razgovora Oršulić.