Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Stanovnicima Malog Lukorana obećali uređenje obale

14.10.2013. 22:00
Stanovnicima Malog Lukorana obećali uređenje obale


Iako je riječ o skupoj investiciji koja će se financirati iz proračuna Općine Preko, načelnik je naglasio kako će se obala u Malom Lukoranu urediti za mandata trenutačne općinske vlasti. No prije toga bit će potrebno najmanje godinu dana za izradu projektne dokumentacije


Na drugoj jesenskoj sjednici Općinskog vijeća Općine Preko vijećnici su, među ostalim, donijeli tri odluke koje će osigurati prostorno uređenje, mogućnost razvijanja turističkih djelatnosti i otvaranje malih obrta u poslovno-servisnoj zoni u mjestu Ugljan.
Kako je pojasnio načelnik općine Ante Jerolimov, donošenje Urbanističkog plana uređenja poslovno-servisne zone u mjestu Ugljan, koju financiraju privatni investitori, zakonska je obveza. Plan je prošao kompletnu proceduru koja je trajala više od godinu dana, a predviđa uređenje male poslovno-servisne zone s uslužnim djelatnostima. Na području Ugljana smještena je i Jankova uvala za koju je Urbanističkim planom predviđena turistička djelatnost, odnosno smještaj kampa na površini od jednog hektara.
– Stanovnicima Malog Lukorana obećali smo uređenje obale, sanaciju postojećih rivica, ali i gradnju novih malih pristaništa s vezovima za barke i uređenje šetnice. Planom će se precizirati postojeće stanje i sve što će se raditi u budućnosti. Za sve to potrebna nam je uredna dokumentacija i građevinska dozvola, a za to moramo zadovoljiti mnoge uvjete, među kojima je i donošenje urbanističkog plana, rekao je Jerolimov te pojasnio da će se uređivati dio obale od ljetnikovca do ulaza u marinu u Sutomišćici. Iako je riječ o skupoj investiciji koja će se financirati iz proračuna Općine Preko, načelnik je naglasio kako će se obala u Malom Lukoranu urediti za mandata trenutačne općinske vlasti. No prije toga bit će potrebno najmanje godinu dana za izradu projektne dokumentacije.