Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Ženili djecu na račun poduzeća?!

14.10.2013. 22:00
Ženili djecu na račun poduzeća?!


Na optuženičkoj klupi su se našli predsjednik Uprave Hotela Zadar – Ivo Dević, vlasnik i direktor tvrtke Aleta – Ivo Aleta te Slavko Šimović vlasnik i direktor Plotera


– Ivo Dević je bio predsjednik Uprave poduzeća Hoteli Zadar d.d. i Bog i batina. Ništa se nije moglo napraviti mimo njegova znanja. U početku su naši odnosi bili korektni, a onda mi je jednom zgodom opsovao majku i ja sam otišao iz tvrtke. Bio sam mu i vozač i to službenog automobila – odgovarao je na pitanja svjedok Joso Buterin koji je u zadarskom hotelu Kolovare bio konobar pa šef sale te prije umirovljenja, pomoćnik direktora za ugostiteljstvo.
Riječ je o sudskom postupku koji je jučer započeo na Županijskom sudu u Zadru pred Sudskim vijećem Borisa Radmana protiv Ive Devića (62) još uvijek aktualnog predsjednika Uprave Hotela Zadar d.d., Ive Alete vlasnika i direktora firme Aleta d.o.o. te Slavka Šimovića vlasnika i direktora tvrtke Ploter d.o.o.
 Na teret im se stavlja zloporaba položaja i ovlasti s ciljem pribavljanja znatne imovinske koristi te da su kao odgovorne osobe neistinitu ispravu uporabili u poslovanju kao da je istinita.
Priča se odigravala prije pet godina kada je Ivo Aleta u hotelu Kolovare održao pir za svoga sina koji je koštao gotovo 114 tisuća kuna, a Slavko Šimović za svadbenu večeru svoje kćeri koja je koštala nešto više od 133 tisuće kuna.