Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Katuša podnio ostavku u Upravnom vijeću AGRRA-e

14.10.2016. 22:00
Katuša podnio ostavku u Upravnom vijeću AGRRA-e


U jeku transfera članova u upravnim vijećima županijskih tvrtki i agencija, HDZ-ov pročelnik Grada Benkovca za gospodarstvo i društvene djelatnosti, Željko Katuša podnio je ostavku na dužnost predsjednika Upravnog vijeća županijske Agencije za ruralni razvoj.
Katuša nam je osobno jučer potvrdio informaciju koju smo saznali u Županiji nakon preostalih smjena članova HSP-a Ante Stračevića u upravnim vijećima županijskih ustanova. Podsjetimo, član Upravnog vijeća AGRRA-e Dalibor Barešić smijenjen je proteklog tjedna, a jučer smo dobili informaciju kako su smijenjena i ostala dvojica članova HSP AS-a iz upravnih vijeća: Edo Komadina iz UV-a Županijske lučke uprave i Dario Perković iz Natura Jadere.
Time se obistinila županova najava od ovoga ponedjeljka kada je, na naš upit o smjenama starčevićevaca kojih će zamijeniti MODES-ovci, odgovorio: “Svi članovi HSP AS koji su županijski vijećnici napustili su tu stranku i prešli u novoformiranu stranku Modes te oformili klub vijećnika u skupštini. Slijedom toga nastali su novi odnosi u Županijskoj skupštini temeljen kojih će se određene stvari mijenjati.”
– Ostavku sam dao jer ne želim da netko sa mnom igra ping-pong! Imam djecu koju odgajam časno i ne želim da me se drugi put srame. Važan mi je rad, a ne tko je u kojoj stranci, pa ako je gospodin Barešić izvrsno radio svoj posao, a smijenjen je samo zato što je u HSP-u Ante Starčevića, ja pred takvim odlukama ne mogu zatvarati oči – rekao je Katuša.
Razočaranost smjenom izrazio nam je i sada već bivši član Upravnog vijeća Županijske lučke uprave, Edo Komadina, kojega je “politička metla” Županije zahvatila odmah nakon Barešića:
– Kad se samo sjetim koliko su me Dvorski i Šarić nagovarali da uđem u Upravno vijeće Lučke uprave, da bi danas vršili pritisak na župana Zrilića da me smijeni. Sve se ovo radi samo iz jednog razloga, a taj je da trgovačko društvo MODES može ići dalje jer im je trgovina foteljama jedini način opstanka.