Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Maša i medvjed oduševili sukošansku publiku

14.10.2016. 22:00
Maša i medvjed oduševili sukošansku publiku


Hit dječja predstava Maša i medvjed dupkom je napunila Dom mladeži u Sukošanu i do suza nasmijala djecu i roditelje. Zbog velikog interesa u svakom hrvatskom gradu i selu u kojem je dosad gostovala, u pojedinim mjestima i do put šest puta, i u Sukošanu će se ponovno održati.
Ovo svima poznato djelo nastalo je prema istoimenom ruskom animiranom filmu, koji se oslanja na narodnu priču iz te države. Iako se izvedba  ovoga interaktivnog i edukativnoga kazališnoga komada ovog puta ne odvija u okviru europski poznate turneje  Moskovskog teatra, kao što se to dogodilo prije pola godine u zadarskoj Krešinoj dvorani, već ga je izvelo beogradsko Mašino pozorište,  srca djece Hrvatske je, dakako, osvojilo.
Prednost je i popularna cijena ulaznica uz dojmljivu predstavu beogradskih glumaca, koji cijelo vrijeme izravno komuniciraju s djecom. Zanimljiva i dinamična predstava u izvedbi Mašinog pozorišta u jugoistočnoj Europi odigrana je više od 500 puta, a u Hrvatskoj dosad 78.
Predstava koja je, kao animirani film, stekla ogromnu popularnost, pa je tako 17. epizoda “Recept za katastrofu” pogledana oko 1,2 milijarde puta. što je čini 13. najgledanijim videom svih vremena na YouTubeu, traje 45 minuta i sasvim je prilagođena dječjem uzrastu.
Gledajući predstavu potpuno je vidljivo kako je glavni cilj postići interakciju glumaca s djecom te najmlađe na taj način educirati o važnosti ljubavi i prijateljstva te međusobnog razumijevanja, uvažavanja i tolerancije vještinama na smiješan i pametan način.
Upravo su prijateljske emocije okosnica predstave koja djecu uvodi u priču o prijateljstvu između nestašne djevojčice Maše i velikog smeđeg medvjeda. Djecu se uči o pravom prijateljstvu, brizi, slobodi kreativnosti i osnovnim ljudskim vrednotama.
U ovoj predstavi Maša ima rođendan, a njezin najbolji prijatelj, medvjed, namjerava joj pripremiti nezaboravnu rođendansku zabavu. Međutim, čarobnjak Zloćko Boćko, koji je zaledio cijelu šumu, želi pokvariti rođendansku zabavu. Ipak, Maša i medvjed uz veliku pomoć djece iz publike uspijevaju pobijediti Zloćka Boćka i veselo proslaviti Mašin rođendan.
Predstava je djelo Saše Pantića, srpskog glumca, scenarista i redatelja, koji je režirao je više od 15 dječjih predstava. Likove utjelovljuju akademski glumci Andrija Kovač, Jelena Krkić te Aleksandar Radović u alternaciji s Pantićem, dok su kostimi i scenografija djelo Bojana Četkovića.