Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Odgođen nalaz o platanama

14.10.2016. 22:00
Odgođen nalaz o platanama


Kakvo je stanje zadarskih platana u Ulici Ruđera Boškovića te što će se s njima dalje događati pitanje je kojemu je danas bio rok za odgovor, kako je dogovoreno pri sklapanju ugovora između Grada Zadra i Šumarskog fakulteta u Zagrebu, no zbog kvara na opremi koji se dogodio kada su stručnjaci ovog fakulteta ispitivali platane, između 14. i 22. rujna nije bilo nikakvih aktivnosti na njima, pa je nalaz prolongiran za osam dana.
– Budući da je tijekom ispitivanja stabala na dan 14. rujna 2016. došlo je do tehničkog kvara na opremi za instrumentalnu analizu stabla (potezni test), Šumarski fakultet tražio je produženje roka izvršenja ugovora za 8 dana, koliko su trajale smetnje uzrokovane kvarom uređaja. S tim u svezi, Grad Zadar je sa Šumarskim fakultetom zaključio dodatak ugovoru kojim je ugovoreni rok produžen do 23. listopada 2016., kaže Ivana Dadić, viša stručna suradnica u Gradu Zadru.
Grad Zadar je zaključio Ugovor o izradi elaborata vitalnosti i statike drvoreda stabala platane u Ulici Ruđera Boškovića u Zadru, sa Sveučilištem u Zagrebu, Šumarskim fakultetom, kojim je rok izvršenja ugovorenih usluga bio utvrđen na 15. listopada 2016. Ugovoreni poslovi uključivali su vizualnu prosudbu stabala, instrumentalne analize (rezistograf, zvučni tomograf i potezni test) te izradu elaborata. Temeljem članka 8. ugovora, izvršitelj ima pravo na produženje ugovorenog roka u slučaju objektivno utvrđenih okolnosti, i to za onoliko dana koliko traju smetnje uzrokovane tim okolnostima.