Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Optužnica ili odustajanje od daljnjeg kaznenog progona?

Autor: Minja Gugić

14.11.2008. 23:00
Optužnica ili odustajanje od daljnjeg kaznenog progona?

Foto: Filip BRALA



Kako smo u petak saznali u nadležnom državnom odvjetništvu čeka se još samo nalaz bioloških tragova koji zadarskom sudu trebaju dostaviti stručnjaci iz zagrebačkog Centra za krim vještačenja, a nakon toga tužiteljstvo će donijeti odluku
Istraga vezana uz poznatog Zadranina, 53-godišnjeg Davora Dell’orca zbog silovanja i premlaćivanja 24-godišnje djevojke koja mu je navodno bila ljubavnica, upravo je završena, a spis je proslijeđen Županijskom državnom odvjetništvu u Zadru koje bi sada trebalo odlučiti ima li osnove za podizanje optužnice ili će se, pak, odustati od daljnjeg kaznenog progona.
Kako smo u petak saznali u nadležnom državnom odvjetništvu još se samo čeka nalaz bioloških tragova koji treba stići od stručnjaka Centra za krim vještačenja u Zagrebu. Tada će istraga u cijelosti biti okončana, a tužiteljstvo će na temelju istragom prukupljenih dokaza donijeti svoju odluku.
Osim niza obavljenih vještačenja, u sklopu istražnih radnji, ispitani su i brojni svjedoci uključujući i žrtvu, a to je vrijeme osumnjičeni Dell’orco proveo u ćeliji zadarskog Istražnog centra upravo iz razloga koji su i zakonom propisani, a to je opasnost od utjecaja na svjedoke.
Onog trenutka kad su bili ispitani svi predviđeni svjedoci, pušten je na slobodu.
Inače, 24-godišnja Zadranka je samo dan nakon Dell’orcovog uhićenja pred istražnim sucem Županijskog suda u Zadru dva i pol sata davala iskaz i ponovila ono što je prethodno ispričala i policiji, a to je da ju je 53-godišnji Davor Dell’orco silovao i pretukao.
Kako smo saznali djevojka je tijekom istrage bila i ginekološki pregledana.
Podsjećamo, Davor Dell’orco, bivši voditelj zadarskog restorana Maestral u Tankerkomercovoj marini, krajem kolovoza je s lisicama na rukama priveden istražnom sucu zbog sumnje da je silovao i premlatio mladu, 24-godišnju djevojku s kojom je, kako se pričalo, bio u ljubavnoj, izvanbračnoj vezi i koja je navodno radila kao konobarica u kafiću koji je držao u najmu.
Prema vrlo šturoj informaciji iz zadarske policije nakon njegova uhićenja, Davora Dell’orca prijavila je policiji upravo ona – njegova bivša ljubavnica nakon čega je on odmah uhićen i priveden u Prvu policijsku postaju u Zadru na kriminalističku obradu.
Ono što su novinari uspjeli saznati o ovom slučaju je da su 24-godišnja Zadranka i ovaj bivši pomorac bili duže vrijeme u vezi, a on ju je navodno silovao dvaput u istom danu te naposljetku pretukao tako da joj je puknuo “bubnjić”, jer je djevojka tu vezu željela prekinuti.
Čim stigne i taj, posljednji nalaz zagrebačkih vještaka i kad tužitelj prouči spis, znat će se hoće li protiv Davora Dell’orca biti podignuta optužnica. Ukoliko optužnica bude podignuta, suđenje će zasigurno biti tajno kao i obično u takvim slučajevima, zbog zaštite identiteta žrtve, a Dell’orco će se braniti sa slobode.