Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Dojava o curenju opasnog plina srećom, pokazala se pogrešnom

14.11.2010. 23:00
Dojava o curenju opasnog plina srećom, pokazala se pogrešnom


Tehničar Supernove je na mjeraču, greškom odčitao broj koji je ukazivao da se radi o otrovnom, nagrizajućem, pa čak i zapaljivom plinu, no tehničar je pogriješio


Samo tri dana nakon što je otvoren dugoočekivani Trgovački centar Supernova u Zadru, zamalo nije došlo do velike panike i strke, pa i evakuacije mnogobrojnih kupaca zbog dojave o curenju opasnog i otrovnog plina.
Srećom, došlo je do greške i sve se završilo sretno, a kupci nisu ni znali što se zapravo događa jer se “drama” odigravala u skladišnom prostoru Centra.
Naime, jučer oko 11.30 sati zadarske je vatrogasce, radnik zadužen za sigurnost Centra, obavijestio kako se upalio plinodetektor koji je pokazivao opasnu i nedopuštenu koncentraciju otrovnog plina. Vatrogasci su odmah izašli na teren s tri vatrogasna kombija i sa sedam vatrogasaca, a u međuvremenu su pozvani i dežurni liječnici zadarske Hitne pomoći za svaki slučaj, no nakon detaljne kontrole uređaja vatrogasci su utvrdili kako je uređaj najvjerojatnije aktivirala prašina i vrlo mala količina, za sada, nepoznatog plina.
– Dobili smo dojavu da se u centru Supernova upalio plinodetektor i da je pokazivao određenu koncentraciju plina. Prije toga se mislilo i da je požar, a potom da iz jednog rashladnog uređaja curi plin. Tehničar Supernove je na mjeraču, greškom odčitao broj koji je ukazivao da se radi o otrovnom, nagrizajućem, pa čak i zapaljivom plinu, no srećom tehničar je pogriješio. Nije bilo evakuacije kupaca jer i nije bilo nikakve potrebe, a radilo se o skladišnom prostoru i sada je sve u redu – pojasnio je jučer Željko Šoša, šef zadarskih vatrogasaca dodajući kako je sve bilo riješeno i pod kontrolom za pola sata.