Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Konačno virska vatrozaštita

14.11.2010. 23:00
Konačno virska vatrozaštita


Konačno smo došli u situaciju da ispunimo našu dugogodišnju obavezu te da ustrojimo vatrozaštitu na našem otoku. Svjesno smo odugovlačili s time iz razloga što smo smatrali da formalno osnivanje DVD-a ne bi bilo dobro za nas jer poslati vatrogasnu postrojbu koja nije opremljena i osposobljena nije poželjno, rekao je načelnik Kapović
Općina Vir kao posljednja jedinica lokalne samouprave u Zadarskoj županiji utemeljila je dobrovoljno vatrogasno društvo “DVD Vir”.
Osnivačka skupština u nazočnosti 40-ak mještana, od toga 30-ak budućih vatrogasaca, predstavnika Općine s načelnikom Kristijanom Kapovićem i predsjednikom Općinskog vijeća Matom Radovićem, održana je u Općinskoj vijećnici. U svojstvu gostiju skupu su nazočili predsjednik Vatrogasne zajednice Zadarske županije Kažo Kolanović i zapovjednik Županijske vatrogasne zajednice i zapovjednik JVPGZ Željko Šoša.
Okupljene je pozdravio je općinski načelnik Kristijan Kapović.
– Konačno smo došli u situaciju da ispunimo našu dugogodišnju obavezu te da ustrojimo vatrozaštitu na našem otoku. Svjesno smo odugovlačili s time iz razloga što smo smatrali da formalno osnivanje DVD-a ne bi bilo dobro za nas jer poslati vatrogasnu postrojbu koja nije opremljena i osposobljena u gašenje požara nije poželjno. Za naših budućih 20 vatrogasaca nabavili smo svu potrebnu vatrogasnu opremu, rekao je načelnik Kapović.
Zapovjednikom je imenovan Ivica Čepić, a predsjednikom društva jednoglasno izabran Miroslav Glavan. Njegov zamjenik je Kristijan Kapović koji će ujedno predstavljati DVD Vir u Županijskoj vatrogasnoj zajednici.
Okupljenima, a posebno izabranom vodstvu, obratili su se u kratkim crtama Željko Šoša i Kažo Kolanović.
– Nakon 11 godina osnovali smo i zadnji DVD u našoj županiji. Shodno obećanju vašeg načelnika o financijskoj potpori, vjerujem da će ovo društvo biti uspješno. Mi ćemo vam pomoći financijski i edukativno, istaknuo je Šoša.
Predsjednik Vatrogasne zajednice Kažo Kolanović istaknuo je da na prostoru županije sad ima 35 DVD-a te da će pored nabavke opreme, vozila i cisterni, prioritet biti izgradnja vatrogasnog doma.