Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Ukradeno lož ulje za grijanje vrtića

14.11.2010. 23:00
Ukradeno lož ulje za grijanje vrtića


Veću količinu slatkiša i manju količinu raznih bonova za mobitele ukrao je netko, policiji za sada, nepoznat tijekom noći s petka na subotu iz kioska “Luna” u vlasništvu Trgovačkog obrta “Luna i kompani”. Kiosk se nalazi na Jadranskoj cesti u Zadru, a šteta pričinjena ovom krađom iznosi tisuću i pol kuna. Protiv nepoznatog počinitelja slijedi kaznena prijava.
Drugi se razbojnik “odlučio” na razbijanje i uništavanje tuđe imovine, pa je tako tijekom noći sa subote na nedjelju na Poluotoku kamenom razbio staklo na ulaznim vratima konobe “Martinac”, u vlasništvu 60-godišnjaka. Konoba se nalazi nedaleko od Gospe od Zdravlja. Iste noći, na isti način, a vjerojatno je riječ i o istom vandalu razbijeno je staklo i na ulaznim vratima Ugostiteljskog obrta “Dado” u vlasništvu 42-godišnjeg Zadranina. “Dado” se nalazi u Ulici Madijevaca na kućnom broju 6. Sveukupna materijalna šteta iznosi 800-tinjak kuna. Možda zbog toga što šteta nije velika, vlasnici konobe i pizzerije su slučaj prijavili zadarskoj policiji, ali su odbili kazneni progon počinitelja.
Iz PU zadarske izvijestili su kako su proteklog vikenda uhićena i dvojica Zadrana s drogom. Naime, u petak oko 21.15 sati, na zadarskom području, policijski službenici su prilikom redovne “šetnje” gradom zatekli 22-godišnjaka i 25-godišnjaka s 80,6 grama heroina i jednim gramom marihuane. Droga im je oduzeta, a oni su uhićeni i podvrgnuti kriminalističkom istraživanju.
Doista bezobzirna krađa dogodila se tijekom noći u petak kada je nepoznati počinitelj iz dvorišta Dječjeg vrtića “Radost” u Ulici Davorina Trstenjaka, provalio u spremnik goriva za centralno grijanje vrtića i ukrao oko 800 litara ulja za loženje. Materijalna šteta iznosi gotovo četiri tisuće kuna. U petak su zadarski policajci zaprimili i dojavu 15-godišnjaka da ga je dan ranije oko 12.30 sati u Ulici Ante Kuzmanića, ispred Pomorske škole, fizički napao 19-godišnjak sa zadarskog područja. Mladić je srećom, tek lakše ozlijeđen, a 19-godišnjak je uhićen i za ovaj će napad kazneno odgovarati. Policajci su okončali i kriminalističko istraživanje nad 17-godišnjakom s biogradskog područja kojem je dokazano da je u mjesecu veljači ove godine u Pakoštanama ukrao moped „gilera runner” u vlasništvu privatnog poduzeća iz Pakoštana. Isto tako provedenim kriminalističkim istraživanjem nad 21-godišnjakom iz Zadra, utvrđeno je da je on 30. lipnja ove godine u Zadru ukrao bicikl u vlasništvu 17-godišnjaka.
Također, provedenim kriminalističkim istraživanjem nad 55-godišnjakom iz Zadra utvrđeno je da je on početkom studenoga ove godine u Zelengradu, otpilio i ukrao 10 m3 hrastovih drva u vlasništvu 47-godišnjaka. U petak oko 14 sati policajci su zaprimili i dojavu da je nepoznata osoba aktivirala i bacila nepoznatu eksplozivnu napravu na DC-27 u mjestu Dobra Voda na autobusno betonsko stajalište. Sva sreća da se u trenutku aktiviranja naprave nitko nije nalazio u blizini, pa nije bilo ozlijeđenih osoba. Prouzročena su manja oštećenja na autobusnoj postaji.
Na mjestu događaja policajci su obavili očevid, a sada još treba utvrditi o kakvoj je eksplozivnoj napravi riječ te se kriminalističko istraživanje ovog događaja nastavlja kao i traganje za počiniteljem.