Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Više nije bilo smisla

14.11.2011. 23:00
Više nije bilo smisla


Nemoguće je raditi u situaciji kada se na treningu pojave svega dva ili tri igrača – kaže Zoran Mikulić


Otišao sam zbog nemogućnosti ostvarenja ciljeva i nedostatka primjerenih uvjeta za rad. Žao mi je što nismo uspjeli, no više nije bilo smisla – razloge podnošenja ostavke na mjesto trenera rukometaša Biograda objasnio je Zoran Mikulić, nakon subotnjeg gostovanja u Kutini bivši strateg momčadi koja je u deset odigranih utakmica utržila samo dva boda i jedan je od kandidata za ispadanje iz Prve HRL.
Odgovor na pitanje zašto Biograđani zauzimaju posljednje mjesto na prvenstvenoj ljestvici po Mikuliću je sasvim prozaičan, ali i ishodište svih ovosezonskih problema.
– Ključ svega je izostanak igrača s treninga. Nemoguće je raditi u situaciji kada se na treningu pojave svega dva ili tri igrača, a tako je bilo u više navrata od početka sezone – pojašnjava Mikulić, dodajući:
– Ne želim reći da se radilo o neopravdanim izostancima, budući da sam svjestan da dio igrača mora izvršavati fakultetske obveze, dok drugi dio mora raditi kako bi osigurao egzistenciju. Oni su amateri i to je potpuno razumljivo, međutim, na taj je način bilo nemoguće ostvariti ciljeve koje smo pred početak sezone zacrtali. Vidio sam da tako više ne ide te sam se odlučio povući.
Je li prvoligaška epizoda Biograda već okončana? Smatrate li da je još uvijek moguće izbjeći jednu od tri posljednje pozicije koje vode u niži rang?
– Biograd ima solidan sastav koji je uz pravilan rad mogao osigurati produljenje prvoligaškog statusa, no već od starta smo krenuli loše – kasno započetim pripremama, pa na ovaj način ne vidim kako bi se ostvarile klupske ambicije. Nije važno kako će se zvati novi trener, jer nitko u takvoj poziciji nije u stanju napraviti ono što se od njega očekuje. Puno toga bi se trebalo promijeniti nabolje.
Je li jedan od vaših motiva bio i pronalazak novog angažmana?
– Ne. O tome zasad ne razmišljam.


Tomić: I dalje vjerujemo u ostanak




Novonastalu situaciju u klubu: odlaske trenera Mikulića, igrača Kristijana Brkljače i Ivana Cote te napise o odustajanju iz Prve HRL predsjednik Biograda Marin Tomić prokomentirao je riječima:
– Nema govora o odustajanju Biograda iz lige, niti o odustajanju od ciljeva. I dalje vjerujemo u ostanak u Prvoj HRL, a da bi se on ostvario najprije se trebamo što bolje konsolidirati i pokušati sakupiti što veći broj bodova u jesenskom dijelu. Potom ćemo do proljeća sastaviti plan za drugu fazu natjecanja. Za sada ćemo se osloniti isključivo na vlastiti igrački kadar. Tako je, vjerujemo, i najbolje.
Tko će zamijeniti Mikulića?
– Saznat ćemo u utorak, nakon sastanka Uprave – kazao je Tomić, naglasivši kako o Mikuliću ima samo pozitivne dojmove te da žali zbog “prekida dobre suradnje”.


Odgođen finale Županijskog kupa


Rukometaši Biograda i Arbanasa večeras su u Mocirama trebali odigrati utakmicu finala Županijskog rukometnog kupa, no ona je na zamolbu Biograđana odgođena. Predsjednik Biograda Tomić kaže da su zbog posljednjih događanja u klubu zatražili promjenu termina, pa je susjedski dvoboj zakazan za sljedeći utorak u 20.30.


Biograd s Mikulićem


1. kolo: Senj – Biograd 30:26
2. kolo: Biograd – Crikvenica 31:30
3. kolo: Županja – Biograd 31:25
4. kolo: Mladi rudar – Biograd 29:26
5. kolo: Biograd – Medveščak 26:28
6. kolo: Đakovo – Biograd 31:27
7. kolo: Biograd – Osijek 21:27
8. kolo: Vidovec BIOS – Biograd 40:26
9. kolo: Biograd – Dugo Selo 31:31
10.kolo: Moslavina – Biograd 42:23