Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Ninu nagrada za inovativnost

14.11.2013. 23:00
Ninu nagrada za inovativnost


Na godišnjem sastanku članica Eden mreže u Bruxellesu na kojem su se okupili predstavnici iz svih dosadašnjih odabranih europskih destinacija izvrsnosti Nin je dobio nagradu za inovativni razvoj turizma. Između 72 destinacije nagrađeno je samo 5, a jedan od nagrađenih je Nin koji je postao europska destinacija izvrsnosti u 2010. godini na temu »Turizam uz vode«. Europska komisija je utemeljila nagrade na godišnjoj razini u 3 kategorije, a Nin je dobio nagradu u drugoj kategoriji pod nazivom EDEN INNOVATION PRIZE 2013 FOR PLACE MAKING.
Kako je Antonio Pezzano koordinator za EDEN mrežu pri Europskoj komisiji rekao:« Nagrada je za osobnu inovaciju i kreativnost koja će poslužiti drugima i kao uzor u uređenju i organiziranju aktivnosti u destinaciji na originalan način, a to znači da je Nin odabran temeljem primjera dobre prakse u razvoju održivog turizma. Ti primjeri daju nove kreativne ideje drugima u Europi , te pružaju primjere o tome što radi Nin- Eden kod kuće što će biti zanimljivo drugima i možda će im pomoći da razviju kod sebe neke inovativne projekte«.
» Europska komisija je uručila nagradu jer je iz primjera koji smo poslali za odabir zaključila kako odlično komuniciramo u destinaciji, te činimo vidljiv Eden brend u Hrvatskoj i na inozemnom tržištu, pa je ocijenila naše inovativne projekte usmjerene ka održivom razvoju turizma korisnim za širu društvenu zajednicu. Velika je bila radost u zgradi Europske komisije primiti nagradu i priznanje za Nin što samo potvrđuje da se u lokalnoj zajednici vrijedno radi i da je to primijećeno i u Europi, zaključila je mr.sc. Marija Dejanović, direktorica Turističke zajednice Grada Nina.