Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Zadarskim osnovnoškolcima kuhaju srednjoškolci!

14.11.2016. 23:00
Zadarskim osnovnoškolcima kuhaju srednjoškolci!


Naša škola ima kuhinju i učeničku marendu od 1972. godine. Prije 10 godina u školi je uveden produženi boravak i od tada su djeca koja su bila uključena u produženi boravak ručala u školi na način da je catering dovozio obroke. Novost je da naši kuhari sami kuhaju ručak od ove školske godine. Naime, to nije bila nimalo laka odluka s obzirom na to da imamo dvoje kuhara, a ukupno 160 marendi (od čega dva puta tjedno topli obrok) i 70 ručkova. Ali, moram naglasiti da je ideja svakako bila velik izazov i moglo bi se reći da smo uspjeli, izjavila je ravnateljica OŠ Krune Krstića u Arbanasima Jasmina Matešić.
Bez suradnje s Gradom Zadrom odakle su objeručke prihvatili njihovu ideju i financijski je poduprli te im tijekom ljeta omogućili nadogradnju skladišnog prostora u hodniku škole i opremanje tog prostora, ova ideja i ovaj veliki izazov se zasigurno ne bi realizirali.
– Osim zahvale Gradu Zadru, ovom prilikom bih se ujedno i najtoplije zahvalila gospođi Jadranki Brkić Vejmelki na pomoći u smislu prihvaćanja suradnje, kao i njenoj organizaciji/koordinaciji s učiteljima – voditeljima kuhara u smislu odrađivanja prakse u našoj školi.
Učenici Hotelijersko-ugostiteljske i turističke škole su od velike koristi i ujedno je to vrlo lijep i jedinstven primjer suradnje jedne osnovne i jedne srednje škole.