Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Marinovićeva odvjetnička sudbina za sada – tajna

Autor: Minja Gugić

14.12.2009. 23:00
Marinovićeva odvjetnička sudbina za sada – tajna


Sjednica Vrhovnog suda je tajna, pa se ne zna njihova odluka. Marko Marinović i jučer kao posljednjih nekoliko godina nije se javljao na telefon


Nakon što je sredinom lipnja ove godine Disciplinski sud Hrvatske odvjetničke komore donio nepravomoćnu presudu kojom je poznatom zadarskom odvjetniku Marku Marinoviću smanjena kazna sa devet na četiri godine zabrane obavljanja odvjetničkim poslom, jučer je povodom njegove žalbe na tu presudu održana sjednica Vrhovnog suda Republike Hrvatske, no s obzirom na to da je sjednica tajna nije se moglo ništa doznati o njihovoj odluci.
Marko Marinović u većini slučajeva  ne odgovara na telefonske pozove, pa tako se nije javljao ni jučer.
Kao što je javnosti poznato sapunica u kojoj glavnu ulogu posljednjih nekoliko godina ima poznati zadarski odvjetnik Marko Marinović, poznat i kao suprug SDP-ove saborske zastupnice Ingrid Antičević-Marinović, tako se nastavlja i dalje, a njegovo ime i odvjetnička sudbina i dalje će zasigurno plijeniti pozornost javnosti.
Disciplinski sud HOK-a, mu je naime, već dva puta izricao devetogodišnju zabranu pružanja odvjetničkih usluga, ali je Viši disciplinski sud HOK-a zbog proceduralnih grešaka te presude ukidao.
Marinović se nije pojavljivao na ročištima pa mu se sudilo u o dsutnosti, a nije se pojavio ni na izricanju presude.
Marinovića je podsjećamo, Odvjetničkoj komori prije više od tri godine prijavila Ana Magaš zbog odavanja odvjetničke tajne. Njoj se tada sudilo za ubojstvo supruga, a Marinović je nakon otkazivanja njezine punomoći izjavio da je obmanjivao javnost, da je “išao do same granice dozvoljenog” te da Magaševa nije bila žrtva, kakvom ju je u javnosti i sam prikazivao.
Od dana suspenzije odvjetnik Marinović se potpuno povukao iz javnog života. Uglavnom boravi u svojoj rodnoj kući u mjestu Smilčić pokraj Zadra i vrlo ga se rijetko može vidjeti u gradu, a i njegov je mobitel u pravilu nedostupan, što je i jučer opet bio slučaj.
Što se pak, tiče bivše najpoznatije hrvatske osuđenice Ane Magaš i ona se potpuno povukla iz javnog života od kada je izašla iz zatvora. Ni ona, a ni njezina majka Dijana Batković izbjegavaju kontaktirati s novinarima.