Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Benkovčanima pet odličja

14.12.2010. 23:00
Benkovčanima pet odličja


Najsjajnije odličje osvojila je Marina Mišura na 150 metara


Splitski Poljud proteklog je vikenda bio domaćin tradicionalnog Božićnog atletskog mitinga, natjecanja na kojem je u konkurenciji 400 natjecatelja iz deset dalmatinskih klubova nastupilo i 40 predstavnika AŠK Benkovac. Pod vodstvom trenera Ivice Nekića i Daria Ivkovića mlade atletičarke i atletičari Benkovca uspješnu su sezonu okrunili s pet novih odličja. Najsjajnije, za prvo mjesto osvojila je Marina Mišura na 150 metara.
– Ovo je potvrda njenog velikog talenta koji dokazuje na svakom atletskom natjecanju na kojem je dosad nastupila, a ponosni smo i na srebrne medalje Mateje Čerine i Ivana Zelića na 60 metara, odnosno ukupno treće srebro Martine Mandić na 200 metara i broncu Marcela Brkljače na 60 metara – istaknuo je Dario Ivković, trener AŠK Benkovac.
Za one koji su bili blizu postolja, od četvrtog do osmog mjesta, organizatori mitinga dodijelili su prigodne diplome. Njih su u Benkovac ponijeli: Paula Bačić, Matea Uskok, Marta Dražina, Lucija Baturina, Martina Zurak, Maja Mlakić, Josip Baturina, Paulo Mamić, Matej Čirjak, Kristijan Pavlović, Bernard Bilavčić i Mate Guzić.
– Za sve naše atletičarke i atletičare ovo je bilo veliko iskustvo i poticaj za nadolazeću natjecateljsku sezonu. Nastupiti na novoj tartan stazi, koju su prije nekoliko mjeseci na Svjetskom kupu koristile najveće svjetske atletske zvijezde, za klub bez atletske staze velika je stvar. Nadamo se da će talentirani benkovački atletičari dobiti prigodu trenirati na vlastitoj stazi u svom gradu, te da će u nadolazećem razdoblju svojim rezultatima dokazati da je zaista zaslužuju – zaključio je Ivković.