Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Payback time

14.12.2010. 23:00
Payback time


Zadrane u četvrtfinalu očekuje njemačka Victoria Bamberg, momčad koja ih je izbacivala posljednje dvije sezone u Euroligi


Kuglači Zadra očekivano su u subotu izborili četvrtfinale Europske lige. U gostima protiv francuskog Strasbourga pobijedili su 5:3 i na taj način su sačuvali 7:1 iz prve utakmice. 
– Znali smo da imamo veliku prednost, ali nismo nikako željeli olako ući u utakmicu – ističe trener Zadra Šime Mijolović.
Zadrani su zaista silovito krenuli u uzvratni dvoboj i već nakon prvog kruga vodili su 2:0. Tada je bilo jasno da Francuzi više nemaju snage stići taj rezultat i da je pitanja četvrtfinalista riješeno.
– Odmah smo u prvu izmjenu postavili dva jaka igrača, Kostadina Maneva i Branislava Bogdanovića, i pogodili smo. Došli smo do te dvije pobjede i mogli ostatak utakmice odigrati opušteno. Više nije bilo šanse da nas sustignu.
Valja istaknuti da su Zadrani otišli na put bez vrlo važne karike, Luke Ukalovića, koji je imao poslovnih obaveza.
– Vjerovali smo da možemo i bez Luke proći Francuze. On nas je zamolio da ga oslobodimo ovog puta, jer je imao poslovne obaveze. Na sreću su zamjene odigrale jako dobro.
Borisa Benedika ste zamijenili u četvrtom setu.
– Zaradio je lakšu ozljedu. Nije ništa ozbiljno, ali nismo imali razloga riskirati jer je sve već bilo gotovo.
U četvrtfinalu vas očekuje njemačka Victoria Bamberg, momčad koja vas je izbacivala iz Eurolige posljednje dvije sezone.
– Dužnici su nam. I sugurno da im ovaj put želimo vratiti. To neće biti jednostavno. Ipak se radi o izrazito jakoj momčadi. Već na povratku iz Francuske smo počeli razgovarati o njima. Na neki način se i pripremati. Valja se za tu utakmicu dobro pripremiti. Kako igrački, tako i taktički. To nam je ipak jedan od najvažnijih dvoboja u sezoni i pobjeda nad njima nas vodi u završnicu Europske lige. Ja vjerujem da ovaj put imamo snage za taj pothvat.
Valja napomenuti da Zadrani ove sezone igraju bolje nego onih prošlih. I sigurno da ove sezone nisu autsajderi. No prije daljnjeg natjecanja u Euroligi slijedi prvenstvena stanka, a prije toga Zadrane u subotu očekuje dvoboj 11. kola domaćeg prvenstva. Do sada Zadrani imaju omjer 10:0 i do savršene polusezone nedostaje im samo jedna pobjeda.