Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Još jedna pa Zadar

Autor: Viktor Bogut

14.12.2012. 23:00
Još jedna pa Zadar


Prepreku za dvoboj sa Zadrom Puntamičanima će predstavljati lider A-1 lige kojega predvode bivši igrači Zadra i Sonik-Puntamike Ivica Radić i Jure Škifić


Košarkaši Sonik-Puntamike u dosadašnjem dijelu prvenstva nisu doživjeli niti jedan poraz. U A-2 ligi – jug sa devet pobjeda iz devet kola drže prvo mjesto, a odlični su i u Kup natjecanju. Prošlotjedna pobjeda protiv A-1 ligaša Križevaca omogućila je Puntamičanima plasman u osminu finala Kupa Krešimira Ćosića. A ta utakmica će im danas (15 sati) donijeti i najjačeg protivnika sezone, riječki Kvarner 2010. Riječani su također, poput Sonika, lideri prvenstva, ali u ovom slučaju se radi o A-1 ligi, gdje su u devet kola ostvarili osam pobjeda i doživjeli samo jedan poraz. Zanimljivost riječke momčadi je ta da ih predvode bivši igrači Zadra i Sonik-Puntamike, Ivica Radić i Jure Škifić. Po svemu sudeći, radi se o vrlo dobroj momčadi, spoju iskustva i mladosti, koja je u konačnici A-1 lige preskočila favorizirani Zagreb i koja će u današnjoj utakmici biti veliki favorit.
Da im “Kup nije u prvom planu” već je napominjao trener Puntamičana Marko Žorž, ali isto tako “ako se ukaže prilika da se ostvari još jedna pobjeda, svim silama ćemo se potući za nju”, dodao je Žorž, svjestan da u slučaju pobjede Sonika nagrada nije zanemariva: plasman u četvrtfinale Kupa, gdje bi Puntamičane čekao gradski rival ABA-ligaš Zadar.
– Lijepo to zvuči. Četvrtfinalni dvoboj Kupa između Zadra i Sonik-Puntamike – govorio je Žorž, kada je vidio da ih prvo čekaju Križevci, a nakon toga Kvarner, no sada je jedna prepreka manje, a dvoboj sa Zadrom je vrlo blizu, samo treba dobiti još jednog favorita. Ali ovaj put znatno jačeg protivnika nego onoga kojega su imali prošle subote.
– Sigurno je da ćemo morati imati mnogo više raspoloženijih pojedinaca ako uopće mislimo zaprijetiti Kvarneru – iskren je Žorž, čija je momčad protiv Križevaca imala dugo vremena zaostatak, no u posljednjoj četvrtini fantastičnom obranom i odličnom tranzicijom okrenula je rezultat. Ostaje da vidimo jesu li Puntamičani spremni napraviti još jedno čudo ove sezone i još jedno čudo u Kupu Krešimira Ćosića nakon one 2005. kada su preko Zagreba stigli na Final four. A ne govori se uzalud da je Kup uvijek pun iznenađenja.


KUP KREŠIMIRA ĆOSIĆA




Raspored osmine finala (subota 15. prosinca): Sonik Puntamika – Kvarner 2010 (15 sati, Jazine), Osječki sokol – Alkar, Jolly JBŠ – Dubrovnik, Zagreb – Đuro Đaković.
Četvrtfinale: Sonik Puntamika/Kvarner 2010 – Zadar, Osječki sokol/Alkar – Split, Jolly JBŠ/Dubrovnik – Cedevita, Zagreb/Đuro Đaković – Cibona.
Polufinale i finale (5 – 7. veljače 2013.).