Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Točka na “i” fantastične jeseni

Autor: Viktor Bogut

14.12.2012. 23:00
Točka na “i” fantastične jeseni

Foto: Vedran SITNICA



Danas u 15 sati Zadrani igraju protiv Kandit Premijera, devete (od 12) momčadi lige, koja je u deset utakmica ostvarila četiri pobjede i doživjela šest poraza


Slabi Kandit Premijer ne bi trebao spriječiti kuglače Zadra da jesenski dio sezone završe na prvom mjestu sa samo jednim porazom. U dosadašnjih deset kola Zadrani su ostvarili čak devet pobjeda, a poraženi su samo u Gospiću kod Velebita, sastava koji nije doživio nijedan poraz na svom terenu i koji se trenutačno nalazi potpuno neočekivano na diobi drugog mjesta s jakim Konikom Osijekom i Zaprešićem. Iako je Velebit, koji je pun bivših igrača Zadra, sasvim sigurno zaslužio epitet najugodnijih iznenađenja lige, taj isti naziv ipak bi trebao pripasti Zadru. Naime, momčad iz Mocira, gledajući roster, dugo nije bila slabija. Pred ovu sezonu otišao je Boris Benedik, prije toga Branislav Bogdanović, prije toga Primož Pintarič. I dalje su tu odlični domaći igrači Luka Ukalović i Mario Baljak, iskusni ligaški igrači Kostadin Manev i Stanko Čota, a prvu šestorku popunjavaju dva mlada igrača, Hrvoje Marinović i Luka Bolanča. Baš njih dvojica odigrali su odlično i polusezonu. Marinović je u svojoj trećoj sezoni u Zadru napokon proigrao, a Bolanča se nakon katastrofalne sezone u Grmoščici potpuno našao u Zadru i trenutačno se nalazi među najboljim igračima lige, a sezonu prije ga uopće nije bilo u širem izboru.
Danas u 15 sati Zadrani igraju protiv Kandit Premijera, devete (od 12) momčadi lige, koja je u deset utakmica ostvarila četiri pobjede i doživjela šest poraza. Zadrani su na svom terenu vrlo dominantni i problema u ovoj utakmici ne bi smjelo biti. A onda slijedi ligaška stanka, koja će sigurno dobro doći kuglačima trenera Šime Mijolovića, nakon čega slijedi napad na titulu. Sada se to čini sasvim moguće.
Raspored 11. kola: Zadar – Kandit Premijer, Zanatlija – Željezničar, Rijeka – Radnik, Grmoščica – Medveščak 1958, Konikom Osijek – Poštar, Zaprešić – Velebit.