Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Gospodarska zona Sabunike je prioritet

14.12.2013. 23:00
Gospodarska zona Sabunike je prioritet


Vijećnici Općinskog vijeća Privlake u novom sazivu u četvrtak navečer okupili su se u općinskoj vijećnici na zadnjoj ovogodišnjoj sjednici. Sjednici je od 11 nazočilo 10 vijećnika, a njome je predsjedao Dalibor Glavan (NL). Budući da su jednoglasno prihvatili ponuđeni im dnevni red prihvaćena je ostavka HDZ-ova vijećnika Zorana Surića na čije je mjesto po odluci kluba HDZ vijeće potvrdilo Borisa Glavana.
U nastavku sjednice krenula je rasprava o trećem po redu ovogodišnjem rebalansu općinskog proračuna, o čijim je izmjenama i dopunama iscrpno elaborirao općinski načelnik Nenad Begonja (NL). Zaključio je kako će uz višak prihoda iz prošle godine u iznosu od 5.276.662 kuna općina tekuću godinu okončati s proračunom u visini od 13.660.662 kuna. Rebalans je dobio zeleno svjetlo budući da je za njega podignulo ruke 5 vijećnika s vladajuće NL te vijećnik HSP-a, dok su četvorica vijećnika HDZ -a bili protiv.
– Prioriteti će nam svakako biti stavljanje u funkciju gospodarsku zonu na Sabunikama, izgradnja Dječjeg vrtića, uređenje prostora Loznica, izgradnja višenamjenske dvorane u sklopu škole… Za navedene projekte najprije moramo izraditi projektnu dokumentaciju kako bi ih mogli kandidirati prema fondovima EU-a a što se pak tiče poslovne zone Sabunike sad već imamo 3-4 ozbiljna ulagača, rekao je Begonja.