Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Dalmalino razveselio cijelu Pedijatriju

14.12.2016. 23:00
Dalmalino razveselio cijelu Pedijatriju


Zadarsku Pedijatriju i jučer je ispunio dječji smijeh. Zabavili su se mali pacijenti kojih, nasreću, nije bilo puno, ali i svi sudionici tradicionalne humane akcije pod nazivom Dalmalino uveseljava djecu.
Snjeguljica iz Dječjeg kluba Dalmalino igrala je s djecom razne igre, klaunovi iz Dječje igraonice Zazu iz Zadra nasmijali su ih i napravili im balone, Dječji zbor razreda 3.d OŠ Bartula Kašića pjevao je Božićne pjesme, a Tornadele su izvele Božićni cheer mix. Posebno je bila slatka najmlađa Tornadela, petogodišnja Lara Vedrić.
Učenici iz Kašića, zajedno s učiteljicom Mejrom Uglešić, su donijeli brojne darove, igračke i slikovnice za igraonicu na Pedijatriji, dijelili su se i slatkiši, a cijelu atmosferu je još na kraju začinio dolazak Djeda Mraza iz Kazališta lutaka Zadar.
Priliku da se slika s Djeda Mrazom prvi je iskoristio upravo predsjednik Dječjeg kluba Dalmalino, Zoran Vrsalović. Dalmalino je splitska udruga koja potiče i razvija kreativnost kod djece u slobodnom vremenu, kroz stvaralaštvo, igru, zabavu i scenski nastup s ciljem unaprijeđenja kvalitete života u cijeloj zajednici. S redovitim zabavnim programom Dalmalino uveseljava djecu klub je započeo 2009. na Odjelu pedijatrije u KBC-u Split, a u više navrata gostovao je i u drugim hrvatskim bolnicama – u Zagrebu, Šibeniku, Rijeci i Varaždinu. Na zadarskoj Pedijatriji su jučer bili već šesti put.
– Uvijek uključujemo u program lokalnu zajednicu i svi se rado odazovu. Temelj našeg programa je igra, ali kad ih boli ili primaju neku terapiju, djeca ne mogu aktivno sudjelovati u igri. Zato im priredimo predstave, plesne točke, pjesme, a time se djeca koja to izvode, a koja nisu u bolnici, senzibiliziraju s ovima koja jesu. Kroz zabavu i igru djeca na Odjelu malo zaborave na bolove i teškoće, rekao je Vrsalović.
Dalmalino će, kako je dodao Vrsalović, zadarskoj Pedijatriji još proslijediti i donaciju od tvrtke Lola Ribar.