Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Gesta donosi “Pravo na…”

14.12.2016. 23:00
Gesta donosi “Pravo na…”


Plesna udruga Gesta najavljuje svoju novu dramsko plesnu produkciju ovoga puta pod nazivom “Pravo na…” Riječ je o simpatičnoj dječjoj predbožićnoj predstavi kroz koju će djeca, ali i odrasli vidjeti ne samo božićne likove koji daruju djecu već i ostale likove iz mašte kojima se djeca nerijetko raduju u iščekivanju darova. Problem nastaje kada se svi nađu na mjestu darivanja u isto vrijeme, na isti datum, u istoj prostoriji, s istom namjerom. Planovi se svima poremete pa odluče pomoć zatražiti na mjestu za koje smataraju da im jedino može dati ispravan i pravi odgovor tko ima Pravo na… Kako biste saznali kako će se rasplesti ova božićna zavrzlama morat ćete se uputiti u HNK Zadar u ponedjeljak, 19. prosinca, s početkom u 18 sati.
Gesta je udruga koja njeguje različite plesne izričaje, ali i autorski rad po kojim su prepoznatljivi. Po prvi put autorsku palicu preuzima prof. Hrvoje Dukić, koji već dugi niz godina piše tekstove za Gestine predstave. Kao i u svim predstavama do sad Gesta šalje snažnu poruku koja će zasigurno ostaviti traga ne samo na djeci, već i na roditeljima i brojnoj publici.
Gesta je proglašena i rekorderom po posjećenosti za 2015. godinu u HNK-u, u što ne sumnjamo ni ove godine obzirom na program koji nude Gestice i njihova umjetnička voditeljica Nena Jurišić. U predstavi će glumiti i sjajan dječji ansambl mladih glumaca koji su izabrani na audiciji, a s kojima je vrijedno radila Sanja Zalović, dugogodišnja suradnica u Gesti.
U predstavi glumi kompletan plesni ansambl Geste s malim i velikim Gesticama koje su puna tri mjeseca vrijedno pripremale. Sjajne kostime izradila je Nataša Perović i Nts iz Zagreba, scenografiju i rekvizite potpisuju John Čolak i Dragan Sinovčić, dok su za tehnički dio zaduženi sjajni mladi ljudi Stipe Bujas i Darko Predragović Dabi.