Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Prikupili 55 doza krvi i 70 tisuća kuna za Karla

14.12.2016. 23:00
Prikupili 55 doza krvi i 70 tisuća kuna za Karla


Živa atmosfera vladala je u općinskoj vijećnici te u holu zgrade općine u centru Vira, gdje su se u ponedjeljak u poslijepodnevnim i večernjim satima okupili virski humanisti, na trećoj po redu, ujedno posljednjoj ovogodišnjoj akciji darivanja krvi. Akciju su od početka do kraja zajednički koordinirali predsjednik virske Udruge dobrovoljnih darivatelja krvi Goran Vicković i njegove pomoćnice tajnica Ivana Šoše, Marija Vicković i Nikolina Prebeg. Ruke pomoći su im pružili referent zadužen za dobrovoljno davalaštvo krvi unutar zadarskog Crvenog križa Branko Kolanović i predsjednik zadarskog Savjeta Gradskog društva dobrovoljnih darivatelja krvi Ivo Jureško.
Općina je za provedbu akcije ustupila restoran Kotarina, čije je bijelo osoblje po okončanju darivanja krvi priredilo za sudionike akcije, simpatizere i sponzore večeru, na kojoj se za štimung pobrinuo mladi četverac Luka, Elvis, Nikola i Ante, članovi zadarske grupe Grdelin.
Po okončanju akcije predsjednik Vicković nije krio zadovoljstvo odazivom.
– Ova je godina bila vrlo plodonosna. U tri akcije koje smo proveli prikupili smo približno 190 doza krvi, što nas svrstava u sami vrh Zadarske županije. Presretan sam i oduševljen odazivom darivatelja na ovu akciju, unatoč tome što su trenutačno na snazi razne viroze i gripa. Nadalje, veseli me podatak da se ovom prigodom u redove Udruge ubilježilo dvadesetak mladih darivatelja, tako da za budućnost virskog davalaštva krvi nema zime. Uz to što organiziramo akcije krvi mi smo aktivni na planu prikupljanja humanitarne pomoći te novčanih sredstava potrebitima. Zadnji slučaj je taj da smo na inicijativu Kristijane Požarine Rakić za liječenje dječaka Karla Kulaša iz Polače prikupili 70.000 kuna. Karlo je upravo otišao na operaciju u Francusku i neka mu dragi Bog u ove predbožićne dane bude od pomoći.