Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

2009. puna izazova

Autor: Viktor Bogut

15.01.2009. 23:00
2009. puna izazova

Foto: Vedran SITNICA



Danil Domdjoni je u prošloj godini napravio dvije velike stvari. Postao je svjetski i europski prvak u karateu, jednom od najmasovnijih sportova na svijetu. U jednoj godini osvojio je sve što se može osvojiti. Tako da je i titula namijenjena najboljem sportašu godine u izboru čitatelja Zadarskog lista u najmanju ruku očekivana.
– Nadao sam se da ću je osvojiti. Očekivao sam to, ali nisam bio siguran. Ipak su to glasovi čitatelja, a tu nekada i sam rezultat nema prevelikog utjecaja. Nekome se ili drag ili nisi. Na kraju sam ipak osvojio tu nagradu. Želio bih ovim putem zahvaliti svim vašim čitateljima koji su mi dali svoj glas – istaknuo je Domdjoni, kojeg i ove godine očekuju poprilično veliki izazovi. Prije svega to se odnosi na Europsko prvenstvo u Zagrebu, na kojemu će Biograđanin braniti zlato.
– Osim Europskog prvenstva očekuju me i Svjetske i Mediteranske igre. To su natjecanja koja su po jačini na razini europskog i svjetskog prvenstva. Izazova neće nedostajati. No, ova nagrada mi je veliki poticaj i sigurno je lakše pripremati se za iduće izazove, kada ti javnost udijeli ovakvo priznanje.
Svojim rezultatima ste postavili visoko ljestvicu. U budućnosati će svaki rezultat koji nije zlatno medalja u dijelu javnosti će se smatrati neuspjehom?
– Svjestan sam toga. No, to je normalno. Najvažnije je da sam već osvojio ono najvažnije što se može osvojiti. Tu zadovoljštinu imam i jedino se sebi moram opravdati. Siguran sam da mi u budućnosti neće nedostajati motiva. U sportu ga uvijek možeš naći. U ovom trenutku mi je cilj i u ovoj godini ostvarivati dobre rezultata, a ako je moguće i treći put za redom postati najbolji sportaš godine u izboru Zadarskog lista – zaključio je Domdjoni.