Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Prvo pa derbi

Autor: Viktor Bogut

15.01.2010. 23:00
Prvo pa derbi

Foto: Sebastian GOVORČIN



Zadrani će u iduća dva tjedna odigrati tri krucijalne utakmice sezone
Nakon gotovo mjesec dana pauze na teren, odnosno staze izlaze kuglači Zadra. U prvom kolu nastavka prvenstva gostuju kod splitskog Poštara (danas, 15 sati) i time počinju niz od tri krucijalne utakmice ovog perioda, a može se reći cijele sezone. Poštar je super jaka momčad, koja je na svom terenu nepobjediva. Već sedam dana nakon toga u Zadar dolazi Zaprešić. To će biti veliki derbi koji će možda i odlučiti o novom prvaku Hrvatske. Vrhunac će se dogoditi sedam dana nakon Zaprešića, kada u Zadar stiže njemačka Victoria Bamberg. Te dvije momčadi će za 14 dana odigrati prvu utakmicu četvrtfinala Europske lige.
– Zaista nas očekuje težak raspored. Mnogo toga će se odlučiti u ovom periodu – kazao je direktor i glavni operater Zadra Ivan Lulić. Logično, prvo je najavio dvoboj sa splitskim timom.
– Mnogima su pomrsili račune. Kod kuće su nepobjedivi, a slobodno mogu reći da nam je mnogo lakše gostovati u Osijeku ili Zagrebu nego kod njih.
Prva utakmica nakon pauze je uvijek rulet?
– Svakako. Treba vidjeti u kakvoj je tko formi. Sigurno je da će odlučivati detalji i trenutačna inspiracija. Nema tu nekog izrazitog favorita.
Pobjeda bi dala dodatno samopouzdanje pred iduće utakmice?
– U slučaju pobjede zadržali bismo veliku prednost pred favoritima i došli u priliku da prvenstvo riješimo već sedam dana kasnije. Ne treba niti govoriti koliko je važno to samopouzdanje pred gostovanje Victorije Bamberg.
Nijemci su vas prošle godine izbacili baš u ovom rangu natjecanja?
– I moramo im se osvetiti. Ali niti u toj utakmici nema izrazitog favorita. Tu je sve otvoreno. Mi nikako ne smijemo loše odigrati u Zadru. Prošle godine smo Final Four izgubili u prvoj utakmici u Zadru. Ovaj put to ne smijemo.


Prva kuglačka liga


Parovi 12. kola: Poštar – Zadar, Zanatlija – Željezničar, Zaprešić – Kandit Premijer, Trilj – Bjelovar, Konikom Osijek – Grmoščica, Adrianeon – Novska